Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

Προβλήματα από τις περικοπές καταγγέλλει το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Σοβαρότατα προβλήματα στην λειτουργία του, από τις περικοπές πόρων, αλλά και διορισμών εκπαιδευτικού προσωπικού, επισημαίνει το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του, το Ίδρυμα αναφέρει ότι για το ακαδημαϊκό έτος 2010-11 δόθηκαν 316 θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενώ για το 2011-12 οι αντίστοιχες θέσεις μειώθηκαν κατά 41% φθάνοντας τις 185. Αυτό σημαίνει ότι οι ώρες αναθέσεων στο έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό, που ήδη είχαν μειωθεί από 7.230 σε 4.285 εβδομαδιαίως το προηγούμενο εξάμηνο, θα μειωθούν ακόμη περισσότερο, σημειώνει ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Παύλος Καρακολτσίδης.

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης αναφέρει επίσης ότι την τελευταία πενταετία έχουν συνταξιοδοτηθεί 168 μέλη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και ο αριθμός των υπηρετούντων σήμερα είναι 298, ενώ στο Ίδρυμα εισήχθησαν (μέχρι στιγμής γιατί οι εγγραφές συνεχίζονται ως τις 14 Οκτωβρίου) 3.230 φοιτητές όλων των κατηγοριών, σε αντίθεση με την πρόταση του Ιδρύματος για 2.200.

Ο τακτικός προϋπολογισμός μειώθηκε κατά 60%, συμπεριλαμβανομένου και του προϋπολογισμού των δημοσίων επενδύσεων. Από τις 400 εγκεκριμένες θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, στα ΤΕΙ δόθηκαν 50, ενώ ο αριθμός των εγκεκριμένων θέσεων που αντιστοιχούν στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης είναι μόλις 7.

«Η αξιολόγηση των αριθμών οδηγεί σε προφανή συμπεράσματα. Η συρρίκνωση των οικονομικών πόρων και οι δυσμενέστατες συνθήκες, κάτω από τις οποίες λειτουργεί το Ίδρυμα μας, προκαλούν σοβαρότατα λειτουργικά προβλήματα. Οι απαιτήσεις για Ανώτατη Τεχνολογική Εκπαίδευση με ποιότητα και προοπτική, δυστυχώς, δεν έχουν περιθώρια εκπλήρωσης», τονίζει ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...