Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Υπολειτουργεί το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Με λειτουργικά προβλήματα λόγω έλλειψης προσωπικού το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, «θα παραμείνει ανοιχτό γιατί τα εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι για να μορφώνουν», δήλωσε ο πρόεδρός του, Παύλος Καρακολτσίδης.

"Αυτή τη στιγμή μπορούμε να εξυπηρετήσουμε περίπου τους μισούς από τους 18 χιλιάδες φοιτητές μας, αλλά δεν θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να παραμείνει το ίδρυμα σε λειτουργία", δήλωσε ο κ. Καρακολτσίδης, σημειώνοντας: "'Αλλο Αθήνα, άλλο Θεσσαλονίκη".

Τα προβλήματα προκύπτουν από τις δραστικές περικοπές σε εκπαιδευτικό προσωπικό κι έχει λίγες ημέρες πο σταμάτησαν να καταρτίζονται λίστες αναμονής σπουδαστών για τα εργαστηριακά μαθήματα. Καθώς η εξεταστική ολοκληρώθηκε κι αρχίζει το εξάμηνο, εικόνες με ασφυκτικά γεμάτα αμφιθέατρα θα κυριαρχήσουν.

Από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, το ακαδημαικό έτος 2010 – 2011 δόθηκαν 316 θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Αντιστοίχως για φέτος, οι θέσεις μειώθηκαν κατά 41%, φτάνοντας μόλις τις 185. Στο μεταξύ, τα τελευταία πέντε χρόνια συνταξιοδοτήθηκαν 168 μέλη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.

Την ίδια ώρα, ο τακτικός προϋπολογισμός του ιδρύματος μειώθηκε κατά 60%, συμπεριλαμβανομένου του προυπολογισμού δημόσιων επενδύσεων. Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα των δραστικών περικοπών σε εκπαιδευτικό προσωπικό η σύνοδος των προέδρων ΤΕΙ έχει αποστείλει ήδη επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας, χωρίς ωστόσο να λάβει κάποια απάντηση.
                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...