Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση της Μαρίας Ρεπούση, με την Πανελλήνια Ένωση Νομικών και Πολιτικών Επιστημόνων

Με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Νομικών και Πολιτικών Επιστημόνων συναντήθηκε σήμερα η βουλευτής Α’ Πειραιά της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρία Ρεπούση.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης υπήρξε το ζήτημα της υποβάθμισης του μαθήματος της Πολιτειακής Παιδείας στα Γενικά Λύκεια, με την μετατροπή του από υποχρεωτικό μάθημα σε μάθημα επιλογής και μόνο στη θεωρητική κατεύθυνση, έπειτα από υπουργική απόφαση που εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2012.

Η κ. Ρεπούση υποστήριξε την ανάγκη για άμεση επαναφορά της Πολιτειακής Παιδείας ως υποχρεωτικού μαθήματος στην Α’ τάξη των ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ, καθώς και για περαιτέρω ενίσχυση του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού αντικειμένου ως μαθήματος κορμού στη γενική και επαγγελματική εκπαίδευση, τονίζοντας ότι «σε μια περίοδο που δοκιμάζεται το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας και αυξάνονται τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας και εκφασισμού της κοινωνίας, δεν μπορεί να απουσιάζουν από τα σχολεία μαθήματα τα οποία στηρίζουν τους θεσμούς και προωθούν την ιδιότητα του πολίτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...