Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΑΣΓΜΕ απαιτεί άμεσα μέτρα άμεσης ανακούφισης, γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών

Η ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΣΓΜΕ), ως πανελλαδικό όργανο όλων των γονιών, με ανακοίνωσή της "καλεί γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους να βάλουμε φραγμό στην διάλυση του δημόσιου δωρεάν σχολείου και της ζωής μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ όπως:

1 Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών για τη λειτουργία των σχολείων.

Δωρεάν βιβλία, εκδρομές για όλα τα παιδιά. Δωρεάν θέρμανση πετρέλαιο, ρεύμα, νερό και τηλέφωνο στα σχολεία.

2 Έκτακτη χρηματοδότηση στα σχολεία για να καλυφθούν ανάγκες μαθητών άνεργων οικογενειών όπως αγορά τετραδίων και στυλό

3 Ένα μίνι δωρεάν γεύμα στο σχολείο για όλα τα παιδιά.

4 Όλα τα παιδιά με πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να εμβολιαστούν όλα τα βρέφη και τα νήπια με δημόσιες κινητές μονάδας υγείας, στα σχολεία.

5 Δωρεάν μεταφορές όλων των μαθητών προς και από το σχολείο.

6 Διεύρυνση της ενισχυτικής διδασκαλίας και των Π.Δ.Σ.

7 Δωρεάν όλες οι δημοτικές υπηρεσίες (π.χ. πολιτιστικά και αθλητικά κέντρα, παιδικοί σταθμοί) για τα παιδιά άνεργων οικογενειών

8 Να καλυφθούν όλα τα κενά με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών Όχι παραπάνω από 20 μαθητές ανά τμήμα. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί και το βοηθητικό προσωπικό των σχολείων.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ:

Αποκλειστικά Ενιαία – Δημόσια και Δωρεάν Αναβαθμισμένη εκπαίδευση για όλα τα παιδιά μέχρι τα 18 τους χρόνια που θα εξασφαλίζει σύγχρονη ολόπλευρη μόρφωση σε όλα τα παιδιά.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ συνεχίζουμε σε πνεύμα ανυπακοής και οργανωμένης απειθαρχίας ενάντια στα χαράτσια, για να μην υπάρχει μαθητής χωρίς ρεύμα στο σπίτι.

Με ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ μαχητικούς, μαζικούς, αποκούμπι για τις πιο ευάλωτες ομάδες (π.χ. άνεργοι γονείς) αποκαλύπτουμε τα ζητήματα του υποσιτισμού και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, κόντρα στο παζάρι ελπίδας των μ.κ.ο. αλλά και των φασιστικών φωνών που δηλητηριάζουν την ενότητα των εργαζομένων και πουλάνε φιλανθρωπία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...