Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Υφυπουργός παιδείας: «Μας προβληματίζει η βάση του 10»

Την κατάργηση της παραπαιδείας, ως επιλογή στηριζόμενη από δομές που δεν θα την ευνοούν, προβλέπει ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Μιλώντας στην «Πελοπόννησο», τονίζει ότι είναι θέμα χρόνου η εφαρμογή της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, ενώ ανακοινώνει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις για τη βάση του 10. Σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο εκτιμά ότι είμαστε κοντά στη λήξη της λιτότητας και στη δυναμική επανάκαμψη της χώρας.

Και φέτος είχαμε το φαινόμενο της εισαγωγής μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με βαθμούς ακόμα και κάτω του 5. Οντας πανεπιστημιακός δεν σας προβληματίζει το γεγονός ότι σήμερα υπάρχουν φοιτητές που κάνουν φροντιστήρια για να μπορέσουν να πάρουν το πτυχίο τους;

Η επαναφορά της βάσης του 10, μας προβληματίζει σοβαρά. Χωρίς να έχει ληφθεί κάποια απόφαση ακόμα, ακούμε προσεκτικά τα επιχειρήματα που υποστηρίζουν ότι η είσοδος σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ με βαθμούς 3, 4, και 5 δεν παρέχει καμία εγγύηση παρακολούθησης ή ολοκλήρωσης των σπουδών. Σύντομα θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις επ' αυτού.

Αύριο ανοίγουν τα σχολεία. Είστε ικανοποιημένος από τις συνθήκες που επικρατούν;

Θα έλεγα ότι έχουμε προετοιμαστεί τόσο από την άποψη της διανομής των βιβλίων όσο και από αυτή της κάλυψης των κενών. Κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα ικανοποιημένος όταν γνωρίζει πως οι διορισμοί μόνιμων καθηγητών ήταν φέτος ελάχιστοι, ενώ οι ανάγκες συνεχώς πολλαπλασιάζονται. Με τις δεδομένες, όμως, συνθήκες προσπαθήσαμε και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, στηριζόμενοι στο έργο των εκπαιδευτικών και αναγνωρίζονται εμπράκτως την προσφορά τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...