Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΑΡ: Ερώτηση Θωμά Ψύρρα για τα κυλικεία των σχολείων

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θωμάς Ψύρρας σχετικά με τα κυλικεία των σχολείων

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής: 

"Με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Αθ. Σκορδά, τροποποιούνται οι παράγραφοι 1 και 2 του άρθρου 66 της αγορανομικής διάταξης 7/09 που αφορούν και στις τιμές ειδών των κυλικείων στα σχολεία.

Μειωμένες κατά, τουλάχιστον 20% σε σχέση με τις προηγούμενες, είναι οι νέες ανώτατες τιμές ορισμένων ειδών στα 7000 σχολικά κυλικεία.

Αυτό, όσο κι αν ακούγεται θετικό - και είναι για τους καταναλωτές μαθητές - έχει άμεσες συνέπειες στη λειτουργία των κυλικείων στα ελληνικά σχολεία.

Συγκεκριμένα οι μισθωτές κυλικείων στα σχολεία εκτός από τη δραματική μείωση στην κατανάλωση των ειδών τους λόγω της κρίσης έχουν πολλοί από αυτούς μισθώσει τα κυλικεία σε προηγούμενα έτη με υψηλό μίσθωμα ανά μαθητή. Έτσι τώρα αντιμετωπίζουν πρόβλημα και είναι ζήτημα εάν μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα έξοδά τους. Ο κίνδυνος είναι να μείνουν τα σχολεία χωρίς κυλικείο.

Ερωτάται o Υπουργός: εφόσον ισχύσει η μείωση του 20% στις τιμές, εάν προτίθεται να δώσει εντολή, ώστε να αναπροσαρμοστεί ανάλογα και το ποσόν της μίσθωσης το οποίο έγινε σε διαφορετικές οικονομικές συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...