Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ρέθυμνο: Νέος εμπρησμός στο χώρο του πανεπιστημίου

Νέος εμπρησμός, ο δεύτερος μέσα σε δέκα ημέρες εκδηλώθηκε τη νύχτα σε κτήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης στις εγκαταστάσεις του Γάλλου στο Ρέθυμνο.

Στο στόχαστρο βρέθηκε ξανά ο χώρος ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια λειτούργησε ως "στέκι φοιτητών",  τελώντας υπό κατάληψη για αρκετό διάστημα.

Επί ποδός για το ενδεχόμενο επέκτασης της φωτιάς στο υπόλοιπο κτίριο βρέθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία η οποία βρέθηκε αντιμέτωπη με τέσσερις εστίες φωτιάς μέσα στο χώρο, καθώς οι δράστες ήταν αποφασισμένοι να αφήσουν πίσω τους στάχτη.

Η πόρτα της εισόδου ήταν σπασμένη με κλωτσιές, όπως επιβεβαιώνει και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Ρεθύμνου κ. Μαρκουλάκης, ο οποίος βρέθηκε επί τόπου, στη διάρκεια της προσπάθειας κατάσβεσης της φωτιάς.

Οι δράστες δεν μπορούσαν να μπουν από τα παράθυρα όπως έγινε στην προηγούμενη απόπειρα που σημειώθηκε πριν από μερικές ημέρες, καθώς έκτοτε τοποθετήθηκαν σιδεριές.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την εκκένωση του χώρου από τους καταληψίες που είχαν εκδιωχθεί πριν δυο χρόνια είχε και πάλι εκδηλωθεί εμπρησμός.

Προανάκριση για τον εντοπισμό των δραστών διενεργεί η πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...