Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Πέφτουν οι βάσεις-«Σφαγή» σε Μαθηματικά, Φυσική

Πτώση των βάσεων ακόμη και κατά χίλια μόρια δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τις επιδόσεις των υποψηφίων στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις.
Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς, η πτώση αναμένεται να είναι μεγαλύτερη στα περιφερειακά ιδρύματα.
Μαθηματικά και Φυσική αναδεικνύονται σε «σφαγείο» για τους υποψήφιους. Στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας το 43,71% των υποψηφίων έπεσε κάτω από τη βάση, ενώ πέρυσι ήταν 36,26%.
Στα Μαθηματικά Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, κάτω από τη βάση είναι φέτος 72,53%, σε σχέση με πέρυσι που ήταν 61,33%.
Στη Φυσική Γενικής Παιδείας 44,75% κάτω από τη βάση φέτος, 23,32% πέρυσι.
Στη Φυσική τεχνολογικής κατεύθυνσης , φέτος ήταν κάτω από τη βάση 75,17% ενώ πέρυσι ήταν 61,32% .
Στη Φυσική θετικής κατεύθυνσης, 41,2% κάτω από την βάση φέτος, 23,69% πέρυσι.
Στα Μαθηματικά Θετικής Κατεύθυνσης 39,21% των υποψηφίων ήταν κάτω από τη βάση φέτος, έναντι 25,39% πέρυσι.
Τα επιστημονικά πεδία
Στο 1ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται μικρή πτώση στις Νομικές και Παιδαγωγικές σχολές, αλλά και στις σχολές Ψυχολογίας της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Στις κεντρικές σχολές η πτώση των βάσεων δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 300 μόρια.
Στο 2ο επιστημονικό πεδίο οι σχολές Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Πληροφορικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης εκτιμάται ότι θα εμφανίσουν πτώση της τάξεως των 400 μορίων, ενώ στα περιφερειακά ιδρύματα η πτώση μπορεί να είναι και διπλάσια.
Στο 3ο επιστημονικό πεδίο οι ιατρικές Αθήνας και Θεσσαλονίκης παρατηρείται οριακή πτώση της τάξης των 50 μορίων. Όμως μεγαλύτερη θα είναι η πτώση σε περιφερειακά ιδρύματα. Οι χαμηλόβαθμες σχολές του πεδίου αναμένεται να κινηθούν γύρω στα 11.500 μόρια.
Στο 4ο επιστημονικό πεδίο οι σχολές του Πολυτεχνείου στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αναμένεται να παρουσιάσουν πτώση. Μεγαλύτερη, όμως, θα είναι η πτώση στα αντίστοιχα περιφερειακά τμήματα και δεν αποκλείεται να ξεπεράσει σ’ αυτά και τα 500 μόρια.
Στο 5ο επιστημονικό πεδίο οι πτώσεις θα είναι οι πλέον σαφείς ακόμη και στα υψηλόβαθμα οικονομικά τμήματα και σχολές. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να ξεπεράσει και τα 800 μόρια.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...