Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Τα "μυστικά" του μηχανογραφικού δελτίου

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες είναι φέτος η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
 
Οι ιδιαιτερότητες πολλές, αλλά οι κυριότερες είναι η ηλεκτρονική για πρώτη φορά υποβολή του δελτίου και τα νέα μέτρα που ισχύουν για τις ειδικές κατηγορίες που δικαιούνταν μετεγγραφή (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, με αδέλφια που σπουδάζουν σε άλλη πόλη κ.ά.).
 
Φέτος για πρώτη φορά το μηχανογραφικό δελτίο υποβάλλεται ηλεκτρονικά και επειδή η διαδικασία είναι καινούρια οι περισσότεροι υποψήφιοι προτίμησαν να το συμπληρώσουν με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών.
 
Όπως λένε αρκετοί καθηγητές, η διαδικασία είναι "ένα βήμα προόδου", καθώς ο υποψήφιος μπορεί να το συμπληρώσει από το σπίτι του, έχει τη δυνατότητα να φτιάξει πολλά "πρόχειρα" μηχανογραφικά πριν καταλήξει στο οριστικό, αν γίνουν ορισμένα λάθη το σύστημα έχει τη δυνατότητα να τα διορθώσει κλπ.Το μεγαλύτερο πρόβλημα φέτος ίσως το αντιμετωπίσουν οι υποψήφιοι που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες.
 
Όπως λένε οι εκπαιδευτικοί, τα παιδιά αυτά στην πλειοψηφία τους δεν έχουν συνειδητοποιήσει το νέο σύστημα με το οποίο ουσιαστικά καταργούνται οι μετεγγραφές. Πολλές ευεργετικές διατάξεις που υπήρχαν στο παρελθόν και τους έδιναν το "εισιτήριο" ακόμη και για σχολές με πολύ πιο υψηλή βάση από τα μόρια που είχαν συγκεντρώσει καταργήθηκαν και έτσι οι περισσότεροι θα σπουδάσουν εκεί όπου θα επιτύχουν.
 
Είναι γνωστό, πάντως, ότι ήταν απαίτηση των ίδιων των ΑΕΙ να περιοριστούν οι μετεγγραφές, που αλλοίωναν το φοιτητικό και σπουδαστικό δυναμικό τους.Την Κυριακή ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα των υποψηφίων που συμμετείχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις ειδικών μαθημάτων.
 
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, οι υποψήφιοι μπορούν από την Κυριακή να πληροφορούνται τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://www.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...