Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης: Το λύκειο των αρίστων !

Το 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης πρώτο σε επιτυχόντες στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις!

To “who is who” του σχολείου - (Διαβάζουμε μαρτυρία παλιού μαθητή)

«Το 14ο είναι το παλιό 2ο Γυμνάσιο (και μετά 2ο γυμνάσιο/λύκειο) Θηλέων Θεσσαλονίκης με μεγάλη παράδοση σε πρωτιές και σε ποσοστά επιτυχίας στα πανεπιστήμια.

Το 1980 έγινε 14ο μεικτό Λύκειο Θεσσαλονίκης και η είσοδος αγοριών (προερχόμενα από τα “αμαρτωλό” Όγδοο αρρένων και το “ιστορικό” Πέμπτο) έριξε κάπως το επίπεδο και οι μητέρες των κοριτσιών (από μεσοαστικές και κυρίως μεγαλοαστικές οικογένειες) εξεγέρθηκαν! Ήθελαν το σχολείο να παραμείνει θηλέων για να μην χαλάσει η “εικόνα του” και για κάποιες μέρες έκαναν καθιστική διαμαρτυρία στην είσοδο του σχολείου.»

Γυρνώντας στο «σήμερα» αναφέρουμε ότι το σχολείο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Γ. Παπανδρέου και Θ. Σοφούλη

Και λίγη.. στατιστική

Από τα θρανία του προέρχεται ο πρώτος των πρώτων στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις, Νίκος Φυτανίδης με 19.800 μόρια και άριστα στα Μαθηματικά και τη Φυσική που φέτος «λύγισαν» τους υποψηφίους. Άλλοι 15 συμμαθητές του (το 35% των υποψηφίων) πέτυχαν επίσης τον τίτλο του αριστούχου, αφού οι βαθμολογίες τους κυμαίνονται από 18,1 έως 20 στα μαθήματα κατεύθυνσης, 41 πέτυχαν σε πανεπιστήμια και μόνο οι πέντε από τους συνολικά 46 φετινούς μαθητές της Γ΄ Λυκείου εισάγονται σε ΤΕΙ.

Με δηλώσεις της, η υπουργός Παιδείας, δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, αναφέρθηκε στην επιτυχία του 14ου Λυκείου Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της υπουργού:

"Σήμερα από το χώρο της εκπαίδευσης -και αυτό δεν είναι τυχαίο- δίνεται ένα φωτεινό παράδειγμα για όλη την Ελλάδα.

Το 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης έχει το μεγαλύτερο αριθμό αριστούχων μαθητών στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Αυτό οφείλεται στην εθελοντική συστηματική δουλειά των καθηγητών και την προσπάθεια των μαθητών καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Μέσα στις δυσκολίες που βιώνουμε σήμερα αυτό το παράδειγμα καθοδηγεί το μέλλον και κάνει σαφές ότι αλλάζοντας την Παιδεία αλλάζουμε την Ελλάδα."
spnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...