Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Τι έγινε τελικά στο Λύκειο Καμένων Βούρλων;

Τα δημοσιεύματα, οι υπερβολές, το βίντεο, το παρασκήνιο, και η αλήθεια...
Πολλά γράφτηκαν και ακούστηκαν από τοπικά αλλά και πανελλαδικής εμβέλειας Μέσα ενημέρωσης, τις τελευταίες ημέρες, για συμβάν στο λύκειο των Καμένων Βούρλων.
Δυστυχώς πολύ περισσότερα ειπώθηκαν και κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα, όχι μόνο μαθητών αλλά και ενηλίκων, γονιών και καθηγητών, που με περίσσια απερισκεψία και επιπολαιότητα στιγματίζουν μαθητές και σχολεία, που μπορεί να δημιουργήσουν απρόβλεπτες συνέπειες και εξελίξεις.

Τι είπαν:
Δημοσιεύματα λοιπόν αναφέρουν σεξουαλική κακοποίηση μαθητή από συμμαθητή του αλβανικής καταγωγής. Η "αποτρόπαια" πράξη, όπως την ονόμασαν, έγινε σε αίθουσα του σχολείου μετά από εκδρομή, παρουσία και άλλων μαθητών και μάλιστα τραβήχτηκε και video που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Ο μαθητής αλβανικής καταγωγής πήρε 5νθήμερη αποβολή για την πράξη του αυτή, ενώ σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα απειλήθηκε και σύρραξη μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών μαθητών.

Κάποιοι μάλιστα κυκλοφόρησαν επιστολές ανώνυμες ή και με ψευδώνυμο, που για τους δικούς τους λόγους, έδωσαν υπερβολικές διαστάσεις στα γεγονότα.

Τι λέει το ρεπορτάζ του LamiaReport:
Όντως υπήρξε ένα συμβάν και είναι καταγεγραμμένο και σε video, λίγων δευτερολέπτων και μάλιστα σε δυο φάσεις. Όμως δεν έχει καμία σχέση με αυτό που περιγράφουν και συζητάνε. Όπως το video δείχνει και όπως όλα τα παιδιά της παρέας παραδέχτηκαν (ο πρωταγωνιστής "θύτης", το "θύμα" και οι θεατές) πάνω στο παιχνίδι, χωρίς να υπάρχει βία και εξαναγκασμός, έγιναν άσεμνες χειρονομίες και με μια καρέκλα προσποιήθηκαν σημειολογικά τη σεξουαλική πράξη. Το video αυτό κυκλοφόρησε από κινητό σε κινητό και από στόμα σε στόμα. Έτσι "η τρίχα έγινε τριχιά" και φτάσαμε να μιλάμε για σεξουαλική κακοποίηση.

Όταν όλα αυτά έγιναν γνωστά και καταγγέλθηκαν στη διεύθυνση του σχολείου, η Διευθύντρια συγκάλεσε άμεσα το σύλλογο των καθηγητών και ακολουθώντας όλες τις τυπικές διαδικασίες, ενημέρωσε τους γονείς, κάλεσε σε απολογία τους εμπλεκόμενους και στη συνέχεια ακολούθησε η ποινή που επέβαλε ο σύλλογος στο μαθητή αλβανικής καταγωγής, που ήταν 5νθήμερη αποβολή και δεν αφορούσε μόνο στο συγκεκριμένο συμβάν, αλλά στην εν γένει συμπεριφορά του στο σχολείο.

Ο τιμωρημένος μαθητής και η οικογένειά του έκαναν λόγο για άνιση μεταχείριση. Ο μαθητής μάλιστα απείλησε κάποια παιδιά, λέγοντας: <<όταν επιστρέψω θα τα πούμε>>.
Απειλήθηκαν μάλιστα και επεισόδια μεταξύ παρέας Ελλήνων και Αλβανών μαθητών.
Την Παρασκευή βρέθηκαν στο λύκειο Καμένων Βούρλων και ο προϊστάμενος β΄θμιας και ο περιφερειακός διευθυντής κ.κ. Μιχελής και Αργυρόπουλος, οι οποίοι είχαν ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή, καθώς και το υπουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα διατάχθηκε ΕΔΕ, ενώ αποφασίστηκε ο μαθητής Αλβανικής καταγωγής, με τη σύμφωνη γνώμη και των γονιών του, να αλλάξει σχολείο.

Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ μιλήσαμε με αρκετό κόσμο, όμως ένας γονιός μας έδωσε πραγματικά να καταλάβουμε την κακή ψυχολογία που έχουν δημιουργήσει όλα τα παραπάνω στους μαθητές, για τους οποίους ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις πανελλαδικές εξετάσεις. <<Δεν αντέχουμε άλλο αυτή την κατάσταση>>, λένε τα παιδιά.

LamiaReport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...