Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Διάλογο χωρίς αγκυλώσεις για την Παιδεία ζητεί ο Αντ. Σαμαράς

Στην ανάγκη διεξαγωγής ενός ευρύτατου διαλόγου για τα θέματα της παιδείας, μακριά, όπως είπε, από αγκυλώσεις και στεγανά εστίασε ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια παρουσίασης των προτάσεων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την Παιδεία στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
HXHTIKO: Α. Σαμαράς: «Οχι» στο άσυλο της ανομίας



Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις προτάσεις της προσκείμενης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παράταξης, τις οποίες χαρακτήρισε τολμηρές, συγκεκριμένες και χωρίς στρογγυλέματα.

«Βλέπετε τι γίνεται στην Ευρώπη εκεί όπου τα Πανεπιστήμια είναι ατμομηχανή ανάπτυξης», σημείωσε απευθυνόμενος στα μέλη της παράταξης, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη κατάθεσης προτάσεων, πέρα από τα στερεότυπα και τις αγκυλώσεις, με τις οποίες έχει μπουχτίσει όπως είπε, η ελληνική παιδεία.

Παράλληλα χαρακτήρισε «θαρραλέα» την πρόταση για «κατάργηση του ασύλου της ανομίας στα πανεπιστήμια», αλλά και το γεγονός ότι οι νέοι κάνουν λόγο για αξιολόγηση και εξωστρέφεια των πανεπιστημίων.

«Ανοίγετε έναν ευρύτερο διάλογο μέσα στα πανεπιστήμια και την κοινωνία στον οποίο θα συμμετάσχουμε κι εμείς ως κόμμα. Εμείς αντλήσαμε ήδη πολύτιμα συμπεράσματα από την πρότασή σας και θα την φέρουμε μέσα κι έξω από το κοινοβούλιο για να κερδίσουμε το στοίχημα της παιδείας. Κάνετε μια σταυροφορία για την παιδεία, πάνω και πέρα από ιδεοληψίες», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των προτάσεων που κατέθεσαν οι νέοι της ΔΑΠ είναι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, η ριζική αλλαγή του άρθρου 16, έτσι ώστε να επιτρέπεται η δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων κάτω από αυστηρό όμως θεσμικό πλαίσιο και η σοβαρή αξιολόγηση του έργου και των παρεχόμενων υπηρεσιών στα πανεπιστήμια.
NAFTEMPORIKI.GR

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...