Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Αντίθετο με συγχωνεύσεις ή καταργήσεις σχολείων το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Την αντίθεσή του, σε συγχωνεύσεις ή καταργήσεις σχολείων στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών, των οικείων δήμων και της εκπαιδευτικής κοινότητας, εξέφρασε με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, που συνεδρίασε στην Κομοτηνή.
Στη συνεδρίαση, στην οποία κυριάρχησε το θέμα των συνενώσεων - ιδρύσεων σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2011 - 2012, παρέστη και μίλησε, ο περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Γεώργιος Κελεσίδης, καθώς και οι δήμαρχοι Ορεστιάδας Δημήτρης Μουζάς, Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης και ΣουφλίουΕυάγγελος Πουλιλιός.
Επίσης, το «παρών» έδωσαν δεκάδες μαθητές, γονείς και καθηγητές σχολικών μονάδων του Έβρου, οι οποίοι εξέφρασαν τις αντιρρήσεις του για τις συνενώσεις των σχολείων Πέπλου, Λαβάρων, Ριζίων και Μεταξάδων.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Άρης Γιαννακίδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «στη δημοκρατία δεν υπάρχουν επιβαλλόμενες αποφάσεις. Υπάρχουν θεσμοθετημένα συλλογικά όργανα που διαβουλεύονται, επικοινωνούν, συνεργάζονται, συναποφασίζουν, όταν λέμε ότι θέλουμε να κάνουμε μία κοινωνία ενεργών και συμμετοχικών πολιτών. Κανείς δεν αποφασίζει για εμάς, χωρίς εμάς».

PIAZZADELPOPOLO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...