Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Κατάληψη του ΤΕΙ Πειραιά από απλήρωτους έκτακτους καθηγητές

Από τις 10 Ιανουαρίου οι έκτακτοι καθηγητές του ΤΕΙ Πειραιά έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους από την αρχή του ακαδημαϊκού έτους. Την Τρίτη προχώρησαν και σε κατάληψη του ΤΕΙ, ζητώντας εκτός από την καταβολή μισθών των τελευταίων 4 μηνών, και έκτακτη επιχορήγηση από το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να αποτραπεί η απώλεια θέσεων εργασίας τους.

«Υπάρχει μια μαύρη τρύπα στον προϋπολογισμό του 2010, της τάξης του 1.800.000 ευρώ. Πρόκειται για τις οφειλές μας. Συν τους μισθούς του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, που τρέχει», εξηγεί στο tvxs.gr ο κ. Δημήτρης Καλλέργης, πρόεδρος του Συλλόγου Έκτακτων Καθηγητών του ΤΕΙ Πειραιά. Οι καθηγητές ζήτησαν έκτακτη επιχορήγηση από το υπουργείο Παιδείας, ώστε να καλυφθούν και τα δεδουλευμένα τους. Το υπουργείο, σύμφωνα με τον κ. Καλλέργη, απάντησε πως τα χρήματα θα τους δοθούν μόνο μέσα από τον προϋπολογισμό του 2011. «Αυτό μετακυλά το πρόβλημα για τους επόμενους μήνες», υπογραμμίζει.

«Αν συνδυάσουμε το παραπάνω μαζί με το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να υπογράψει κάποιος ένταλμα πληρωμής χωρίς να έχει δεσμεύσει εκ των προτέρων ποσό, άρα ο διατάκτης έχει τα χέρια του δεμένα... αυτό σημαίνει ότι από τον Ιούνιο θα έχουν εξαντληθεί όλα τα ποσά του 2011, αλλά θα υπάρχει πληρωμή μόνο μέχρι τον Ιούνιο, από το Σεπτέμβριο και μετά, το ΤΕΙ δεν θα μπορεί να προσλάβει ούτε έναν από εμάς», τονίζει ο καθηγητής.

Το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό του Ιδρύματος ανέρχεται στο 80%. «Είμαστε 800 και οι τακτικοί καθηγητές είναι 150, σε αντιστοιχία ανάθεσης εκπαιδευτικού έργου. Συνεπώς διεκδικούμε τα δεδουλευμένα μας προφανώς, αλλά και απαιτούμε από το υπουργείο Παιδείας να δοθούν ως έκτακτη επιχορήγηση, διαφορετικά μετά τον Ιούνιο θα βρεθούμε χωρίς εργασία».

Το Συμβούλιο ΤΕΙ – όργανο αντίστοιχο του Πρυτανικού Συμβουλίου – με απόφασή του που εξέδωσε τη Δευτέρα, απαιτεί από τα τμήματα μείωση της τάξης του 30% για το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό, προκειμένου να συμμορφωθεί στις αρχικές παραινέσεις του υπουργείου. «Άρα οι συλλήβδην απολύσεις από το καλοκαίρι στις οποίες αναφέρθηκα, αρχίζουν από τώρα, με το 30% να καλείται να φύγει στις αρχές Μαρτίου», σημειώνει ο καθηγητής.

Την Παρασκευή, οι έκτακτοι καθηγητές θα καλέσουν γενική συνέλευση για να κάνουν έναν απολογισμό της κινητοποίησης των 4 αυτών ημερών και να λάβουν τις αποφάσεις για τη συνέχισή της ή μη. Σύμφωνα με τον κ. Καλλέργη, επειδή επιθυμούν να έχουν την ηθική τουλάχιστον στήριξη των φοιτητών, την Τετάρτη τους έχουν καλέσει συγκέντρωση ενημέρωσης εντός του ΤΕΙ. «Ακόμη όμως κι αν δεν εξασφαλίσουμε την υποστήριξή τους, θέλουμε να είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζουν την πραγματικότητα. Γιατί έχουμε μία εντύπωση ότι η πραγματικότητα δεν φτάνει στα αυτιά τους ως έχει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...