Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Θετική η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη μεταφορά μαθητών απομακρυσμένων περιοχών

«Πράσινο φως» για τη μεταφορά μαθητών απομακρυσμένων περιοχών με μισθωμένα λεωφορεία, στο νομό Θεσσαλονίκης, φαίνεται ότι δίνει απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Τα δρομολόγια είχαν «κοπεί» από τις 10 Μαρτίου, καθώς οι συμβάσεις με τους λεωφορειούχους έληξαν στις 22 του περασμένου Φλεβάρη και το Ελεγκτικό Συνέδριο δε δέχθηκε αρχικά τις καινούργιες, γιατί ήταν «πολύ ακριβές».
Το ανώτατο δικαστήριο επανεξέτασε πριν μερικές εβδομάδες το θέμα, μετά από προσφυγή της νομαρχίας Θεσσαλονίκης κι ενώ περισσότεροι από 12 χιλιάδες μαθητές με τις οικογένειές τους αγωνιούσαν για την έκβαση της υπόθεσης. Τελικά, αποφάνθηκε θετικά για την ανανέωση της σύμβασης, κρίνοντας ότι το κόστος μειώθηκε κατά 10% σε σύγκριση με την προηγούμενη κι αφού δέχθηκε ότι όλα τα δρομολόγια είναι απαραίτητα για την εξυπηρέτηση των παιδιών.
Το κόστος μεταφοράς των μαθητών ανερχόταν σε εννιά εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Η νομαρχία είχε διασφαλισμένα στον προϋπολογισμό της 4,5 από αυτά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν χρήματα για την εκτέλεση των δρομολογίων ως τον περασμένο Φλεβάρη.
Το ερώτημα πλέον είναι, πώς θα αντιμετωπίσουν οι λεωφορειούχοι τις νέες συμβάσεις που θα πρέπει να είναι φθηνότερες από τις ήδη μειωμένες της περασμένης χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...