Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

"Απαράδεκτη άσκηση δίωξης εις βάρος του πανεπιστημιακού Δημ. Χασάπη"



Την αμέριστη συμπαράστασή του στον πανεπιστημιακό καθηγητή και στέλεχος του ΣΥΝ Δημ. Χασάπη για την άσκηση δίωξης εις βάρος του από τον αστυνομικό -πρωταγωνιστή στην υπόθεση "ζαρντινιέρα", εκφράζει το τμήμα Παιδείας του Συνασπισμού, καταγγέλλοντας "μεθοδεύσεις" που σκοπό έχουν “τη δημιουργία ευνοϊκότερου κλίματος υπέρ του δράστη αστυνομικού”.
Θυμίζουμε πως ο Δημ. Χασάπης, που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του άγριου ξυλοδαρμού και μάρτυρας υπεράσπισης του Αυγουστίνου Δημητρίου, παραπέμπεται σε δίκη την προσεχή Δευτέρα με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης από τον αστυνόμο Απ. Αποστολίδη, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί για την υπόθεση από το πρωτοβάθμιο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο του 2008.
Επισημαίνοντας το γεγονός πως η εν λόγω μήνυση συμπίπτει με την παραπομπή σε δίκη του ίδιου του φοιτητή που έπεσε θύμα του βίαιου ξυλοδαρμού, το τμήμα Παιδείας στην ανακοίνωσή του σημειώνει: “Είναι φανερό ότι η μήνυση κατά του Δημ. Χασάπη, όπως και η παραπομπή σε δίκη του φοιτητή, αποσκοπεί στη δημιουργία ευνοϊκότερου κλίματος υπέρ του δράστη αστυνομικού ενόψει και της εκδίκασης της υπόθεσής του σε δεύτερο βαθμό”.
"Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τον άξιο ακαδημαϊκό δάσκαλο Δημ. Χασάπη και απαιτούμε να δοθεί τέλος σε τέτοιες μεθοδεύσεις, που αντικειμενικά οδηγούν στην ενίσχυση της αυθαιρεσίας των αστυνομικών οργάνων” καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...