Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Δάσκαλοι με δύο χρόνια δοκιμή

Ενα... τετραπλό νομοσχέδιο που φέρνει τα πάνω κάτω στην εκπαίδευση και θέτει τις βάσεις για το Νέο Σχολείο παρουσιάζει σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζει υπό τον Πρωθυπουργό η υπουργός Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου.
Πρόκειται για ένα πολυνομοσχέδιο με τέσσερις θεματικές ενότητες, οι οποίες αφορούν εργασιακά θέματα των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λίφτινγκ στον Νόμο Πλαίσιο για τη λειτουργία των πανεπιστημίων, αναδιάρθρωση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης και νέο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των κολεγίων.
Στο υπουργείο Παιδείας γίνονταν χθες συζητήσεις όλη τη μέρα για το αν στο νομοσχέδιο αυτό θα περιληφθεί και η κατάργηση ή τροποποίηση της πολυσυζητημένης βάσης του 10 για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, κάτι που όμως δεν είχε ξεκαθαρίσει μέχρι αργά το βράδυ. Τροποποίηση σημαίνει για παράδειγμα ότι μπορεί να μειωθεί η βάση στο μισό του μέσου όρου των βαθμών των πρώτων 5 επιτυχόντων σε κάθε τμήμα, ώστε αν π.χ. ο μέσος όρος είναι 17 η βάση να είναι 8,5 και όχι 10. Κατά τις πληροφορίες, θα υπάρξει σήμερα αναφορά στο θέμα αυτό, όμως δεν είναι γνωστό αν η αλλαγή που ετοιμάζεται βάσει της γνωστής εξαγγελίας του ΠΑΣΟΚ για κατάργηση της βάσης θα ισχύσει από τις φετινές εξετάσεις ή από το επόμενο έτος.
Την αύξηση κατά 30% του ορίου των απουσιών που μπορούν να κάνουν οι μαθητές, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων της νέας γρίπης που εμφανίστηκαν το προηγούμενο διάστημα, αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας. Στην εγκύκλιο που απεστάλη ήδη στα σχολεία επισημαίνεται ότι η ρύθμιση αυτή θα ισχύσει ειδικά και μόνο για εφέτος και αφορά όλες τις κατηγορίες των απουσιών.  ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΘΑΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...