Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Λιτόχωρο: Μητέρα και κόρη πέρασαν μαζί στο Πανεπιστήμιο!

Διπλή ήταν η χαρά για μία οικογένεια από το Λιτόχωρο Κατερίνης μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς μητέρα και κόρη κατάφεραν να εξασφαλίσουν ταυτόχρονα την είσοδό τους σε πανεπιστημιακές σχολές.

Η 35 ετών μητέρα τριών παιδιών και καθαρίστρια στον Δήμο Ολύμπου-Δίου, πέτυχε την εισαγωγή της στο Οικονομικό του πανεπιστημίου Βόλου, ενώ η 18χρονη κόρη της, Μαρία Πίνου, στην Φιλοσοφική Ρεθύμνου.

Η επιτυχία στις εξετάσεις ήταν ένα όνειρο όχι μόνο για την 18χρονη Μαρία αλλά και για την μητέρα της η οποία εγκατέλειψε την συνέχεια των σπουδών της στα 17 της, όταν απέκτησε και το πρώτο της παιδί.

Παρ' όλα αυτά η διαδικασία της προετοιμασίας για τη μητέρα, όπως η ίδια αναφέρει στο ΑΜΠΕ, ήταν ιδιαίτερα επίπονη και κοπιαστική, καθώς εκτός από τις υποχρεώσεις του διαβάσματος έπρεπε να προσφέρει από τις δυνάμεις της, εξίσου, στην απαιτητική δουλειά της, αλλά και στις υποχρεώσεις μίας πολύτεκνης οικογένειας. «Περίμενα να μεγαλώσουν λίγο τα παιδιά μου για να εκπληρώσω το όνειρό μου να σπουδάσω. Αυτή θεώρησα ότι ήταν η κατάλληλη εποχή, καθώς θα μπορούσα να έχω και την βοήθεια των υπόλοιπων μελών της οικογένειας» δήλωσε η Κατερίνα Ευγενή.

Ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου η υπόλοιπη διοίκηση του δήμου καθώς και το υπαλληλικό προσωπικό συνεχάρησαν την Κατερίνα Ευγενή, που όπως λένε, προσέρχεται από τις 6.00 το πρωί στα γραφεία τού δήμου, φροντίζοντας με συνέπεια, αγάπη και μεράκι την καθαριότητα. Της ευχήθηκαν να έχει καλή επιτυχία και στα νέα πρόσθετα καθήκοντά της, πραγματοποιώντας έτσι ένα όνειρο ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...