Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο προσφέρει φέτος 3.900 θέσεις σε έξι τομείς

Σε 3.900 θα ανέρχονται φέτος οι θέσεις για τα προπτυχιακά προγράμματα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Τα προγράμματα αυτά αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες ανθρώπους που θέλουν να αποκτήσουν έναν αναγνωρισμένο πανεπιστημιακό τίτλο.

Από τις αρχές του 2000 έχει αποφοιτήσει από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο ο αριθμός-ρεκόρ των 30.000 φοιτητών. Τη φετινή χρονιά οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα από τα έξι προπτυχιακά προγράμματα που παρέχει το Πανεπιστήμιο. Ειδικότερα θα υπάρξουν 200 θέσεις στις Φυσικές Επιστήμες, 1.000 θέσεις στην Πληροφορική, 1.000 θέσεις στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών, 800 θέσεις στις Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό και 100 θέσεις στην Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμό.

Για να ενταχθεί κάποιος σε προπτυχιακό πρόγραμμα του Ανοικτού Πανεπιστημίου πρέπει να έχει απολυτήριο Λυκείου ή ισότιμο ή αντίστοιχο τίτλο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του εσωτερικού ή του εξωτερικού. Πλεονέκτημα έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους. Αν οι θέσεις δεν επαρκούν τότε διεξάγεται κλήρωση μεταξύ των υποψηφίων. Σε περίπτωση που απομένουν θέσεις, οι υπόλοιποι υποψήφιοι επιλέγονται με νέα διαδικασία κλήρωσης.

Στα προγράμματα εισάγονται ακόμη φοιτητές με ειδικές ανάγκες σε ποσοστό 3% επιπλέον των καθορισμένων θέσεων για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Οπως κάθε χρόνο η ζήτηση είναι πολύ μεγαλύτερη από τον αριθμό των προσφερόμενων θέσεων και γι'αυτό το λόγο το Ανοικτό Πανεπιστήμιο έχει καθιερώσει την ηλεκτρονική κλήρωση των υποψηφίων φοιτητών, με την παρουσία εισαγγελέα, η οποία πραγματοποιείται τον Δεκέμβριο.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο προκηρύσσει και μεταπτυχιακά προγράμματα, στα οποία μπορούν να ενταχθούν όσοι διαθέτουν πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ συγγενούς γνωστικού αντικειμένου. Οι ακριβείς πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά θα ανακοινωθούν αργότερα από το υπουργείο Παιδείας. Για περισσότερες πληροφορίες το Ανοικτό Πανεπιστήμιο διαθέτει ιστοσελίδα www.eap.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...