Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Το πρώτο «πράσινο» βιοκλιματικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη

Το πρώτο «πράσινο» βιοκλιματικό σχολείο αποκτά η Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το 8ο Δημοτικό Σχολείο στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, το οποίο παραδόθηκε από τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ) την Δευτέρα, 6 Αυγούστου.

Το σχολείο, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται στα 4.550.000 ευρώ και καλύπτει όλα τα σύγχρονα παιδαγωγικά και ψυχοκοινωνικά κριτήρια, σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε με βάση τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική, για τη μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες στα δύο ολοήμερα νηπιαγωγεία (8ο και 15ο), στον τομέα Τειχών. Πρόκειται για ένα επιπλέον βιοκλιματικό πολυδύναμο νηπιαγωγείο, συνολικού προϋπολογισμού 3,8 εκατομμυρίων ευρώ, που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, με δυνατότητα φιλοξενίας 100 παιδιών.

Στο τελευταίο στάδιο βρίσκεται,εξάλλου, και το 16ο νηπιαγωγείο, στην περιοχή Κρυονερίου, το οποίο προβλέπεται να είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο. Το ολοήμερο, πολυθέσιο και βιοκλιματικό κτίριο, προϋπολογισμού 2,72 εκατ. ευρώ, είναι ικανό να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής, καταργώντας τη φιλοξενία των νηπιαγωγείων σε ενοικιαζόμενους χώρους, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, έντονα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά αποκτά και το 1ο Λύκειο Νεάπολης, όπου οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης, συνολικού προϋπολογισμού 744.000 ευρώ, ακολουθούν γρήγορους ρυθμούς, ώστε το σχολείο να είναι έτοιμο με την έναρξη της σχολικής περιόδου. Το κόστος του έργου καλύφθηκε από δημοτικούς πόρους.

«Το ενδιαφέρον μας για την παιδεία και την εκπαίδευση των νέων βρίσκεται σταθερά στις πρώτες προτεραιότητές μας, κάτι που αποδεικνύεται με έργα σε βάθος χρόνου, χωρίς λαϊκισμούς και συμβιβασμούς», τονίζει-μεταξύ άλλων-ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος δικαίως αποκτά τον τίτλο «του πλέον ευαίσθητου και πρωτοπόρου δήμου σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και τη γνώση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...