Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

5.000 εκπαιδευτικοί σε τροχιά σύνταξης

Αιτήσεις συνταξιοδότησης καταθέτουν σωρηδόν δάσκαλοι και καθηγητές, την ώρα που οι προσλήψεις για τη νέα χρονιά θα είναι... μόλις 200.
Σοβαρές ελλείψεις σε πολλές ειδικότητες εκπαιδευτικών αναμένονται από το Σεπτέμβριο, λόγω του κύματος συνταξιοδοτήσεων 5.000 δασκάλων και εκπαιδευτικών, που έχουν καταθέσει αίτημα παραίτησης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», ο αριθμός είναι ιδιαίτερα μεγάλος, την ώρα που οιπροσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα γίνουν τον Αύγουστο θα περιοριστούν σε 200. Εάν τα στοιχεία επαληθευθούν, τότε η αναλογία προσλήψεων-συνταξιοδοτήσεων διαμορφώνεται στο 1 προς 24.

Μέχρι στιγμής, το υπουργείο Παιδείας έχει δεχθεί 1.674 αιτήσεις συνταξιοδότησης απόεκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και 3.198 από εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας, κάτι που δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα στη λειτουργία των γυμνασίων και των λυκείων.
Μάλιστα, σε ορισμένες ειδικότητες, όπως αυτές των φιλολόγων, των μαθηματικών, των φυσικών, των χημικών, της Οικιακής Οικονομίας, οι αποχωρήσεις είναι πάρα πολλές, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος σοβαρών προβλημάτων σε πολλές σχολικές μονάδες.

Σύμφωνα με δασκάλους και εκπαιδευτικούς, το κύμα αιτήσεων συνταξιοδότησης οφείλεται στις πολιτικές των τελευταίων ετών, που ώθησαν χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε αποχώρηση,θέλοντας έτσι να αποφύγουν τα μέτρα που ελήφθησαν στο συνταξιοδοτικό καθεστώς στο δημόσιο. Δεν είναι λίγοι οι αποχωρήσαντες που καίτοι έχουν διοριστεί μετά το 1983, προτιμούν να λάβουν μικρότερη σύνταξη παρά να ενταχθούν στις νέες ρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...