Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Συνάντηση Φ. Κουβέλη με τη Σύνοδο των Προέδρων των ΑΤΕΙ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλης, συνοδευόμενος από το βουλευτή Αχαΐας του κόμματος Ν. Τσούκαλη, συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους της Συνόδου των Προέδρων των ΑΤΕΙ, οι οποίοι και τους ενημέρωσαν για τις θέσεις τους αναφορικά με το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση στην Ανώτατη εκπαίδευση.

Οι Πρόεδροι των ΑΤΕΙ διατύπωσαν την αντίθεσή τους στη ρύθμιση για την διοίκηση των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, επισημαίνοντας ότι με αυτή προσβάλλεται το αυτοδιοίκητο και δεν εξασφαλίζεται η αναγκαία νομιμοποίησή του. Έθεσαν επίσης το ζήτημα της απαράδεκτης διατήρησης των θεσμικών εκκρεμοτήτων για τα ΑΤΕΙ, επισημαίνοντας ότι αυτές οι θεσμικές εκκρεμότητες υποβαθμίζουν τη λειτουργία τους, δεν επιτρέπουν την αναγκαία και δυνατή εκπαιδευτική ανάπτυξη τους και προσβάλλουν τα δικαιώματα των σπουδαστών.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. εξέφρασε τη θέση του κόμματος για τη διοίκηση των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, το οποίο θεωρεί κορυφαίο θέμα, επισημαίνοντας ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. είναι αντίθετη προς τη ρύθμιση για τη διοίκηση των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και τη διατήρηση των θεσμικών εκκρεμοτήτων των ΑΤΕΙ.

Η ΔΗΜ.ΑΡ τόνισε ότι έχει εγκαίρως καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο θέσεων για την αναγκαία εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και με βάση αυτές τις θέσεις θα αντιμετωπίσει το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...