Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Παιδεία: Διαύλος συνεννόησης υπουργείου-καθηγητών

Από τη συνέντευξη με την κα Άννα ΔιαμαντοπούλουImage via WikipediaΔιαύλους συνεννόησης φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να βρίσκουν η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με τους πανεπιστημιακούς, όπως διαφάνηκε απο τη συνάντηση που είχε η υπουργός κ. Αννα Διαμαντοπούλου με τους εκπροσώπους της ΠΟΣΔΕΠ, της ΟΣΕΠ - ΤΕΙ και της Ενωσης Ελλήνων Ερευνητών για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η ίδια η υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε τη συνάντηση ως «δείγμα ουσιαστικού και σοβαρού διαλόγου» και αναφερόμενη στις θέσεις των εκπροσώπων των πανεπιστημιακών δήλωσε: «με συγκεκριμένες προτάσεις, τεκμηριωμένες αντιρρήσεις, με θέσεις για μια σειρά ζητημάτων, θεωρώ οτι βάζουν τη βάση για μια πολύ ουσιαστική συζήτηση».
Μάλιστα η κυρία Διαμαντοπούλου επισήμανε οτι ως υπουργός θεωρεί υποχρέωσή της να ανταποκριθεί «επί της ουσίας στα θέματα που ετέθησαν, στο βαθμό, βεβαίως», όπως σημείωσε, «που δεν επηρεάζουν τη γενική φιλοσοφία και πολιτική του νομοσχεδίου, που αφορούν στη λογοδοσία, στην ποιότητα, στην αξιολόγηση, στο άνοιγμα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ στην κοινωνία».
Από την πλευρά των πανεπιστημιακών, ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ κ. Ν. Σταυρακάκης δήλωσε ότι το υπουργείο Παιδείας επιμένει μεν στα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, «εμείς όμως θα προσπαθήσουμε να πείσουμε για τις θέσεις μας», διαπιστώνοντας ότι το υπουργείο Παιδείας «ακούει με καλύτερο αυτί».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Πρόεδρος της ΟΣΕΠ - ΤΕΙ κ. Γ. Τσάκνης ο οποίος δήλωσε οτι υπάρχει καλή διάθεση αλλά πρέπει να φανεί και αποτυπωμένη στο νομοσχέδιο.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...