Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Ανοιχτό Σεμινάριο με θέμα «Δημιουργικότητα και Καινοτομία»

ALBA Graduate Business SchoolImage via WikipediaΣτις 6-7 Απριλίου  από το ALBA Graduate Business School

Το ALBA Graduate Business School διοργανώνει ανοιχτό Σεμινάριο στις 6-7 Απριλίου 2010 στις εγκαταστάσεις του στη Βουλιαγμένη (Λεωφ. Αθηνάς & Άρεως 2Α), με θέμα «Δημιουργικότητα και Καινοτομία» και εισηγητή τον Δρ. Μπάμπη Μαινεμελή, Καθηγητή Οργανωσιακής Συμπεριφοράς στο ALBA.

Ο στόχος του σεμιναρίου, συνολικής διάρκειας 12 ωρών (10.00-16.00 καθημερινά), είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες τη γνώση και τις ικανότητες να ανακαλύψουν και να εξασκήσουν τη δημιουργικότητα και την καινοτομία στους οργανισμούς.

Δημιουργικότητα είναι η παραγωγή ιδεών που είναι αυθεντικές αλλά και χρήσιμες. Καινοτομία είναι η επιτυχημένη εφαρμογή των ιδεών αυτών. Τις τελευταίες δεκαετίες, και οι δύο έννοιες αποτελούν επιτακτική ανάγκη για σχεδόν όλους τους τύπους των οργανισμών.

Η δημιουργικότητα και η καινοτομία αποτελούν ουσιαστικό κριτήριο επιτυχίας σε τομείς που σχετίζονται με τη φαντασία, το συναίσθημα και την αισθητική (όπως τα ΜΜΕ, η Διαφήμιση, η Διασκέδαση και ο Πολιτισμός) αλλά και με την επίλυση προβλημάτων (όπως η Έρευνα, η Ανάπτυξη, οι Φαρμακευτικές Εταιρίες, ο Βιομηχανικός Σχεδιασμός, η Συμβουλευτική Επιχειρήσεων). Οι μικρές επιχειρήσεις στηρίζονται στη δημιουργικότητα προκειμένου να αναπτύξουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που τους βοηθούν να δημιουργήσουν νέες αγορές ή να εισχωρήσουν στις υπάρχουσες αγορές. Οι μεγάλοι, καθιερωμένοι οργανισμοί στηρίζονται στη δημιουργικότητα για να επαναπροσδιορίσουν την ταυτότητά τους, τα προϊόντα και τις διαδικασίες τους. Μέσα στην οικονομία της γνώσης, η δημιουργικότητα αποτελεί πλέον ένα σημαντικό κομμάτι των θέσεων διοίκησης. Η δημιουργική επίλυση προβλημάτων, οι δημιουργικές λύσεις στον ποικιλόμορφο χαρακτήρα του περιβάλλοντος, η ικανότητα αυτοσχεδιασμού, καθώς και η ικανότητα να παράγει κάποιος αυθεντικές, τολμηρές ιδέες, αποτελούν βασικά στοιχεία επαγγελματικής επιτυχίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Σεμινάριο και το κόστος συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Executive Development, τηλ.: 210 8964531-8, e-mail: exed@alba.edu.gr, ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.alba.edu.gr/executive.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...