Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Κόντρα Υπ. Παιδείας - ΣΥΡΙΖΑ για τις συγχωνεύσεις σχολείων

Αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στην υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου και τον πρόεδρο της ΚΟ ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Παναγιώτη Λαφαζάνη, με αιχμή τις συνενώσεις των σχολείων, κατά τη συζήτηση επερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημόσια εκπαίδευση.

Αναφερόμενη στα γεγονότα της περασμένης Παρασκευής η υπουργός σημείωσε ότι, ενώ ανακοινώθηκαν οι συνενώσεις των σχολείων μετά από εκτενή διάλογο και πολλές συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους φορείς και με τη δέσμευση ότι αν υπάρχουν παιδαγωγικά ζητήματα, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να το δει, η ΟΛΜΕ την Παρασκευή είχε πορεία η οποία κατέληξε στα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης Αττικής.

Όπως είπε, «έγινε εισβολή με μαθητές, μέλη της ΟΛΜΕ, πρώην συνδικαλιστές και συνδικαλιστές των αριστερών παρατάξεων και άλλους», ενώ επέδειξε και φωτογραφία στην οποία απεικονίζονταν η κατάσταση των γραφείων, καθώς - όπως ανέφερε- έσπασαν έπιπλα, έγραψαν στους τοίχους, εκδιώχθηκαν οι υπάλληλοι.
«Ο κ. Καλομοίρης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην μέλος της ΟΛΜΕ ήταν παρών. Εγώ δεν θεωρώ ότι υπάρχει κομματική γραμμή, ούτε ότι είναι κανείς από πίσω αλλά θεωρώ ότι τα κόμματα οφείλουν να καταδικάσουν τα κόμματα αυτού του είδους τις ενέργειες», σημείωσε η κ. Διαμαντοπούλου.
«Θεωρώ ότι για να υπάρχουν συνθέσεις απόψεων και να καταλήγουμε σε αποτελέσματα πρέπει να σεβαστούμε την Δημοκρατία και την ελευθερία. Αυτά που κάποτε ήταν οι σημαίες της Αριστεράς κι αυτό το κομματάκι που εσείς εκφράζετε από μία Αριστερά της γνώσης, της πρότασης, της Δημοκρατίας, της προόδου, της δίνετε μερικές φορές το χαρακτήρα του μπάχαλου, της ανομίας και της οπισθοδρόμησης», πρόσθεσε η υπουργός.
Παρεμβαίνοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι με το να προσπαθεί η κυβέρνηση να αποδίδει πράξεις βίας στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι προσπαθεί να βρει εξιλαστήρια θύματα και αποδιοπομπαίους τράγους για τις πολιτικές της που συναντούν την αποδοκιμασία της κοινωνίας.
«Δεν ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ γι αυτό. Να το αντιληφθείτε, διότι οδηγείτε τα πράγματα σε μεγάλες ανωμαλίες. Τέτοιες φράσεις εκστομίζονταν σε άλλες σκοτεινές εποχές που δεν πιστεύουμε ότι μπορούσαν να ξανάρθουν», είπε απευθυνόμενος στην υπουργό.
Τη διαμαρτυρία του για τα «μαθήματα αριστεροφροσύνης της κας Διαμαντοπούλου στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ», εξέφρασε σε παρέμβασή του και ο επικεφαλής του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.
«Με όσα διαπράττει τους τελευταίους μήνες, η κυβέρνησή σας και το υπουργείο σας, δεν θα έπρεπε να είχατε το θράσος να μιλάτε για αριστερά, εσείς που έχετε πάρει διαζύγιο με την ίδια την ιστορία σας, που δράτε ως βασιλικότεροι του βασιλέως, ως οι φανατικότεροι υπερασπιστές του νεοφιλελευθερισμού», επισήμανε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στην υπουργό.
Σε ό,τι αφορά το χώρο της παιδείας και συγκεκριμένα τις δρομολογούμενες συγχωνεύσεις σχολείων, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως «ισοδυναμούν με αφανισμό της εκπαίδευσης» και «απώλεια της ελπίδας για χιλιάδες μαθητές της περιφέρειας, προκειμένου να ξεφύγουν από την υπανάπτυξη».
«Με την ίδια σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίζετε την περιφέρεια, αντιμετωπίζετε και τις εργατουπόλεις των αστικών κέντρων. Είναι αδιανόητο το πόσο σκληρά ταξική και ανάλγητη είναι η πολιτική σας. Όταν μια εξουσία καταργεί 5 νυκτερινά και συγχωνεύει 16, στο δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι προφανές ποια πλευρά έχετε επιλέξει» ανέφερε.
Κάλεσε μάλιστα την υπουργό να ανακαλέσει. «Βεβαίως να ανακαλέσω, αν καταδικάσετε εκείνους τους συνδικαλιστές, που μπήκαν στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης, έσπασαν τα έπιπλα και εξύβρισαν με τον πλέον χυδαίο τρόπο τον περιφερειακό διευθυντή και τους υπαλλήλους» απάντησε η κ. Διαμαντοπούλου.
«Αναφέρεστε σε περιστατικά που δεν γνωρίζουμε καν» ανταπάντησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. «Επιφυλασσόμαστε - αλλά αν αποδειχθεί ψευδής η καταγγελία σας για πέμπτη φορά μετά τις τέσσερις του κου Πάγκαλου, τι θα κάνετε; Αυτό που ξέρω, είναι ότι η πολιτική σας προκαλεί αντιδράσεις αυθόρμητες, γιατί είναι βίαιη η πολιτική σας. Την βία ο χώρος μου δεν την ασπάζεται, αλλά είναι πολύ πιο βίαιη η δική σας συμπεριφορά» συμπλήρωσε.
Κλείνοντας η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι στη διαδικασία της συγχώνευσης, «όπου διαπιστωθούν παιδαγωγικά λάθη, θα διορθωθούν».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...