Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

ΟΛΜΕ: Πρόγραμμα δράσης και κινητοποιήσεων

Συνελεύσεις εκπαιδευτικών το επόμενο διάστημα


Στη δημοσιότητα έδωσε την Πέμπτη η ΟΛΜΕ το προτεινόμενο προς τον κλάδο πρόγραμμα δράσης και τις ημερομηνίες κατά τις οποίες θα γίνουν συνελεύσεις ΕΛΜΕ και συνέλευση των προέδρων τους, για το τελικό πλαίσιο και τις ενέργειες που θα το συνοδεύουν.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:


"Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στη συνεδρίασή του στις 8/1/14 συζήτησε το πρόγραμμα δράσης και κινητοποιήσεων για το επόμενο διάστημα, με κεντρική αιχμή το θέμα των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων εκπαιδευτικών.

Για το λόγο αυτό θα προχωρήσει άμεσα στη σύγκλιση Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ από 20-24/1 και ΓΣ προέδρων ΕΛΜΕ στις 25/1 στην Αθήνα με πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση στις 7/2/14, ημέρα που εκδικάζεται η υπόθεση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Νέες ΓΣ των ΕΛΜΕ μέσα στο Φλεβάρη για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Η τελική εισήγηση θα διαμορφωθεί την Τρίτη 14/1/14. Την ίδια περίοδο θα πραγματοποιηθούν περιοδείες και συνεντεύξεις τύπου σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα προτείνει, εκτός από τα παραπάνω, στη σύσκεψη των ομοσπονδιών του δημοσίου που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ στις 14/1/14 και τα παρακάτω:

· Κοινό αγώνα σε όλο το δημόσιο ενάντια στις απολύσεις

· Στάση εργασίας και συλλαλητήριο την ημέρα συνάντησης της τρόικας με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης

· Συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις στις 31/1/14".

Παράλληλα, στηρίζουμε τη μαθητική συναυλία μαθητών των ΕΠΑΛ στον Πειραιά στις 17/1/14. Τέλος, καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς στην πανελλαδική κινητοποίηση στη Λάρισα ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις το Σάββατο 11/1/14.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...