Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ανοίγει τις πόρτες στα σχολεία

Γνωριμία με την επιστημονική έρευνα στα γνωστικά αντικείμενα της Πληροφορικής


Σε παρουσιάσεις επιστημονικών ερευνών καλεί τα σχολεία το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας! 

Οπως ανακοινώθηκε από την διοίκηση του Ιδρύματος, με στόχο την γνωριμία των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων με την επιστημονική έρευνα στα γνωστικά αντικείμενα της Πληροφορικής, των Οικονομικών, της Στατιστικής και της Διοίκησης, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών καλεί σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να συμμετάσχουν στον κύκλο παρουσιάσεων «Το ΟΠΑ Ερευνά», που θα πραγματοποιηθεί την περίοδο Μαρτίου - Απριλίου 2014.


Μερικά παραδείγματα από τα ερευνητικά θέματα που θα συζητηθούν είναι: η συμβολή της γλώσσας στην εταιρική επικοινωνία, πώς μπορεί κάποιος να κατασκευάσει έναν Μηχανισμό Αντικυθήρων σπίτι του, τι σχέση έχουν παιχνίδια όπως το «Πάμε Στοίχημα» με στατιστικά μοντέλα πρόβλεψης, πώς αναπτύσσονται καινοτόμα φάρμακα; τι σχέση μπορεί να έχει η ανάπτυξη δεξιοτήτων με το τρίγωνο στρες, ταχύτητα και σφάλμα. Και τέλος, πώς αναλύεται η φτώχια στην Ελλάδα την τελευταία τετραετία;

Οι παρουσιάσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν είτε στα κτίρια του Πανεπιστημίου είτε στα ίδια τα σχολεία (εντός Αττικής), είτε μέσω τηλεδιάσκεψης/εφαρμογών ίντερνετ για τα σχολεία εκτός Αττικής. Το περιεχόμενο και η ημερομηνία τους δε, θα καθορίζεται με βάση τις προτιμήσεις των σχολείων από μια συγκεκριμένη λίστα προτεινόμενων θεμάτων που θα δημιουργηθεί. Όσα σχολεία ενδιαφέρονται για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μπορούν να έρθουν σε επαφή με τους εκπροσώπους του, στο 210 8203116 ή στο e-mail: karagiannip@aueb.gr μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2014. (Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος: irakleitos.aueb.gr. )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...