Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014

Αντιδράσεις εκπαιδευτικών και γονέων στην πρόταση για «λευκή εβδομάδα» στα σχολεία

Αντιδράσεις γονέων και εκπαιδευτικών έχει προκαλέσει η πρόταση των ξενοδόχων για περισσότερες ημέρες χειμερινών διακοπών στα σχολεία, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ώστε να... ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός.


Τα σχολεία πιθανότατα θα κλείσουν για δύο ημέρες μετά την Καθαρά Δευτέρα στις αρχές Μαρτίου, ώστε να εφαρμοστεί η πρόταση των ξενοδόχων της χώρας για τη «λευκή εβδομάδα» χειμερινού τουρισμού στη χώρα.

Σχολιάζοντας τη Λευκή εβδομάδα ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης σχολίασε ότι πρόκειται για μία «πραγματική μεταρρύθμιση» όπου τα επιχειρηματικά συμφέροντα «επικαθορίζουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα».

Σήμερα το πρωί, στις 11:00, θα έχουν σύσκεψη ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ώστε να εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα για τη «λευκή εβδομάδα» χειμερινού τουρισμού, που ισχύει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κύριο μέλημα του υπουργείου Παιδείας είναι μην εμποδιστεί ή περιορισθεί η εκπαιδευτική διαδικασία. Για το λόγο αυτό, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του έτους κάποιες μονοήμερες σχολικές εκδρομές ή επισκέψεις.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...