Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

Νικολόπουλος: Το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» για τα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας, πλήττει την περιφέρεια


Ο συντονιστής  του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ κινήματος  κ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος  μετά την  συνάντηση των Βουλευτών και  των Δημάρχων από τους νομούς όπου μεταφέρονται ή κλείνουν τμήματα  και σχολές, που έγινε σήμερα στο  ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» μεταξύ άλλων δήλωσε:

Είναι δυνατόν  να υπάρχει συναντίληψη μεταξύ των  κομμάτων και Βουλευτών και καθολική αντίδραση των πολιτών και  παρ΄ όλα αυτά, να υπογραφεί από  μια Κυβέρνηση ένα παράνομο Προεδρικό  Διάταγμα.

Αλήθεια ποιος  θα μπορεί μετά να λέει ότι κυβερνά στο όνομα του λαού και της Βουλής μέσα στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού πολιτεύματος.

Σήμερα όσοι ήρθαμε εδώ, στο κάλεσμα της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου ανταποκριθήκαμε  γιατί πιστεύουμε,  όπως και οι περιφέρειες που εκπροσωπούμε,  ότι το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» για τα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας,  πλήττει την περιφέρεια και γιγαντώνει το ΑΘΗΝΟκεντρικό μοντέλο» και αυτό γιατί το σχέδιο δεν επιτυγχάνει τον στόχο της ουσιαστικής αναδιάταξης στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης το οποίο θα μπορούσε κάποιος να διαπραγματευτεί λογικά, ούτε καν τις δημοσιονομικές ανάγκες της οικονομίας αλλά υπηρετεί ένα  … μνημονιακής κοπτοραπτικής των Σχολών και των Τμημάτων, των ΑΕΙ και των ΤΕΙ που βρίθει ανισονομιών και έχει έντονη την οσμή των πολιτικάντικων εξυπηρετήσεων παλιάς κοπής.

Εν κατακλείδι, αρκετές από τις προτεινόμενες  αλλαγές μοιάζουν να στερούνται λογικής  και να είναι εντελώς εκτός  της επικρατούσας οικονομικής και  κοινωνικής κατάστασης. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία κοινωνικής ταραχής  και αναστάτωσης.

Το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» δεν υπάρχει σε καμιά προεκλογική εξαγγελία του κυβερνώντος κόμματος μάλιστα αντίθετα η Νέα Δημοκρατία υποστήριζε την περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση των περιφερειακών ΑΕΙ και ΤΕΙ και όχι του λαού. Γι΄ αυτό και θα μας βρουν όλους μαζί, σαν μια ατσαλένια γροθιά απέναντί τους.

«ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΎΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, αρκεί αυτό που λέει και  να το κάνει, δηλαδή εάν λέει ότι  δεν θέλει να ψηφίσει δεν μένει  κολλημένος στην καρέκλα του, αλλά …παραιτείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...