Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

4.000 μαθητές κινδυνεύουν να μην εισαχθούν σε Πειραματικά Λύκεια


Παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη 


Η απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής  Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, που  εκδόθηκε την 20η Φεβρουαρίου 2013 και καθορίζει θέματα για την «Εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία (Π.Π.Σ.)  για το σχολικό έτος 2013-2014» περιέχει μια σειρά από ασάφειες οι οποίες πρέπει σύντομα να αποσαφηνιστούν.

Όπως επισημαίνει ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με παρέμβαση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο με την παρούσα απόφαση ορίζεται ότι: «η εισαγωγή των μαθητών στα Πειραματικά Λύκεια θα γίνει με εξετάσεις το περιεχόμενο των οποίων παραμένει ασαφές».

Όπως αναφέρει ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης: «για όσο διάστημα εκκρεμεί η ρύθμιση σοβαρών ζητημάτων, θα ήταν προβληματικό να απαιτείται- από τους μαθητές που εισήχθησαν στη Α΄ τάξη του πειραματικού γυμνασίου με διαφορετικό πλαίσιο, να ανταποκριθούν σε εξετάσεις, των οποίων το πλαίσιο εξακολουθεί να παραμένει ασαφές».

Ο Ηρακλειώτης Βουλευτής ζητά αφενός να υπάρξει άμεσα διευκρινιστική εγκύκλιος η οποία θα ξεκαθαρίσει το νομοθετικό πλαίσιο και αφετέρου να ισχύσουν οι οικείες μεταβατικές διατάξεις τα πρώτα έτη, ώστε στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης να μην ανατρέπεται ο προγραμματισμός που έχει γίνει και αφετέρου να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για το βέλτιστο σχεδιασμό και υλοποίηση των νομοθετικών προβλέψεω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...