Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Αρβανιτόπουλος: Διορθώνουμε τις αστοχίες


Την ανάγκη να υλοποιηθεί άμεσα στο σχέδιο «Αθηνά» τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, καθώς, όπως εξήγησε πρέπει το Σεπτέμβριο οι φοιτητές να μην να μη φοιτούν σε «ιδρύματα-πουκάμισα αδειανά», αλλά και να έχουν πτυχία ανταγωνιστικά.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Κακλαμάνη είπε πως ακολουθείται κατά γράμμα η διαδικασία, όπως νομοθετήθηκε από τον νόμο 4009, που ψηφίστηκε από συντριπτική πλειοψηφία βουλευτών, και που προβλέπει την έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων.

Ο κ. Κακλαμάνης στην ερώτησή του υποστήριξε ότι ο χρόνος που επιλέχθηκε για να γίνει η προσπάθεια εξορθολογισμού του ακαδημαϊκού χάρτη δεν είναι ο κατάλληλος, αλλά παράλληλα παραδέχτηκε ότι «μικροκομματικοί, τοπικιστικοί και ψηφοθηρικοί» λόγοι γέμισαν πόλεις και κωμοπόλεις με τμήματα ΤΕΙ και ΑΕΙ.

«Επειγόμαστε από τον χρόνο. Ο διάλογος δεν ήταν προσχηματικός, είδαμε τις αστοχίες και τις διορθώνουμε. Θέλουμε να συνδέσουμε τον αναπτυξιακό χάρτη με τον ακαδημαϊκό. Και πρέπει να κάνουμε αυτό το βήμα. Δεν θεωρώ ότι ολοκληρώνεται η μεταρρύθμιση, αλλά είναι το πρώτο βήμα μιας αναγκαίας διόρθωσης», απάντησε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...