Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

24ωρη απεργία στις 30 Μαρτίου αποφάσισε η OΛΜΕ

Εικοσιτετράωρη απεργία στις 30 Μαρτίου (σε συνεννόηση με ΔΟΕ με προσθήκη στα αιτήματα αιχμής, να αποσυρθεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, αποφάσισε μεταξύ άλλων η γενική συνέλευση των Τοπικών Ενώσεων των Καθηγητών (ΕΛΜΕ).
Στο πλαίσιο της συνέλευσης αποφασίστηκε ακόμη η εξουσιοδότηση για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, σε περίπτωση που κατατεθεί νομοσχέδιο που θίγει τις αμοιβές των εκπαιδευτικών ή τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα του κλάδου.
Συμφωνήθηκε ακόμη η πραγματοποίηση νέας γενικής συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ αμέσως μετά, για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με ποικίλες μορφές δράσης.
Επιπλέον, οι καθηγητές αποφάσισαν να αναρτηθούν μαύρες σημαίες και πανό διαμαρτυρίας στα σχολεία που συγχωνεύονται ή καταργούνται, αλλά και να ζητηθεί από την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ κήρυξη απεργίας (με ενδεικτική ημερομηνία την 13η Απριλίου, καθώς και απογευματινό συλλαλητήριο πριν τη σύνοδο κορυφής στις 25 Μαρτίου.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα καταγγείλει τέλος, στις διεθνείς οργανώσεις των εκπαιδευτικών την απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τις συνενώσεις σχολείων.
Εν τω μεταξύ, προτάσεις για τους τρόπους αναπλήρωσης των χαμένων ωρών διδασκαλίας από απεργίες, στάσεις εργασίας και καταλήψεις ζητά από τις ομοσπονδίες εκπαιδευτικών η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.
«Σέβομαι τους αγώνες του κλάδου σας και κάθε συνδικαλιστικό δικαίωμα για αγώνα, είμαι βέβαιη όμως ότι συμφωνείτε πως τις επιπτώσεις τους δεν πρέπει και δεν μπορούν να τις υφίστανται οι μαθητές» αναφέρει στην επιστολή της προς τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ. Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, με βάση τις προτάσεις των εκπαιδευτικών και σε συνεργασία με το υπουργείο θα γίνει η αναπλήρωση των μαθημάτων, προς όφελος των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...