Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Χωρίς πανεπιστημιακά συγγράμματα μένουν οι φοιτητές

Την τακτοποίηση των οφειλών του Υπουργείο ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης

Να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις το Υπουργείο Παιδείας απέναντι στους εκδότες ζητά από την αρμόδια Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κα. Α. Διαμαντοπούλου, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, προκειμένου να μην μείνουν οι φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας χωρίς πανεπιστημιακά συγγράμματα.

Στο έγγραφό του προς την Υπουργό, επισημαίνει ότι «χωρίς συγγράμματα κινδυνεύουν να μείνουν οι φοιτητές των ΑΕΙ και των ΑΤΕΙ της χώρας, καθώς το Υπουργείο δεν έχει τακτοποιήσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντι στους εκδοτικούς οίκους που τα διανέμουν, ενώ δεν έχει ρυθμίσει τη νέα κοστολόγηση». Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει ότι «σε σύσκεψη των συλλογικών φορέων των εκδοτών (Π.Ο.Ε.Β., του Σ.Ε.Ε.ΒΙ., του Σ.Ε.Β.Α. και του Σ.ΕΚ.Β.) την περασμένη Παρασκευή, αποφασίστηκε η αποστολή αιτήματος αναστολής της έναρξης διανομής των επιστημονικών συγγραμμάτων του εαρινού εξαμήνου προς το υπουργείο Παιδείας και το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ Α.Ε.), μέχρι να ρυθμιστούν οι υπάρχουσες εκκρεμότητες.

Ειδικότερα, αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής:
Η αποστολή αιτήματος προσωρινής αναστολής της έναρξης διανομής των επιστημονικών συγγραμμάτων του εαρινού εξαμήνου προς το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και τη ΕΔΕΤ Α.Ε. και
Η διοργάνωση συνέντευξης Τύπου στη Στοά του βιβλίου».

Στο πλαίσιο της απόφασης, αναφέρει ότι «κλήθηκαν όλοι οι εκδότες, οι οποίοι διανέμουν επιστημονικά συγγράμματα, να αναστείλουν τη διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων μέχρι το ΥΠΔΒΜΘ να απαντήσει επίσημα για την τακτοποίηση των οικονομικών του οφειλών απέναντί μας και για την οριστικοποίηση της νέας κοστολόγησης, ώστε ελλοχεύει ο κίνδυνος οι φοιτητές να μείνουν το επόμενο εξάμηνο χωρίς συγγράμματα».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αυγενάκης ζητά από την αρμόδια Υπουργό να μεριμνήσει για την επίλυση του προβλήματος και «το Υπουργείο να τακτοποιήσει άμεσα τις οικονομικές οφειλές απέναντι στους εκδοτικούς οίκους που διανέμουν βιβλία στους φοιτητές και να οριστικοποιήσει τη νέα κοστολόγηση», ενώ ερωτά εάν «δεσμεύεται το Υπουργείο ότι δεν θα μείνουν οι φοιτητές κατά το εαρινό εξάμηνο χωρίς πανεπιστημιακά συγγράμματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...