Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ενημέρωση για θέματα εκπαίδευσης της Κρήτης

Συνολική ενημέρωση για θέματα εκπαίδευσης έκανε σήμερα στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη  ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολος Κλινάκης.

Ειδικότερα η συζήτηση περιστράφηκε στον νέο ‘Καλλικρατικό’ νόμο 3852/2010 που αφορά στις αρμοδιότητες που μεταβιβάζονται στην Περιφέρεια Κρήτης και τους δήμους για την εύρυθμη λειτουργία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην εκτενή ενημέρωση που έκανε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης παρουσιάστηκε το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που αφορούν στο κτιριακό, ο σχεδιασμός και οι σχετικές χρηματοδοτήσεις που θα προέλθουν από το ΕΣΠΑ για την ανοικοδόμηση νέων σχολικών μονάδων στο νησί, καθώς επίσης στα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, την μεταφορά μαθητών, την συντήρηση σχολικών κτιρίων, στα λειτουργικά έξοδα υποδομών στις οποίες στεγάζονται οι διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που μέχρι πρότινος ανήκαν στις αρμοδιότητες της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα ο κ. Κλινάκης ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των επαφών που έχει με τους δημάρχους ανά την Κρήτη, και οι οποίες πρόκειται να συνεχιστούν.

Οι συναντήσεις αυτές αφορούν τις μεταβολές σχολικών μονάδων που έχουν να κάνουν με ιδρύσεις προαγωγές, υποβιβασμούς, συγχωνεύσεις, καταργήσεις και τους στόχους που θέτει το Υπουργείο Παιδείας μέσα από την εγκύκλιό του για την μετάβαση αρμοδιοτήτων σε θέματα εκπαίδευσης τόσο στην τοπική όσο και στην περιφερειακή Αυτοδιοίκηση βάσει των προβλεπομένων του νόμου 3852/2010. Το επόμενο διάστημα, μετά την σημερινή ενημέρωση του Περιφερειάρχη, ο Απόστολος Κλινάκης πρόκειται να έχει ανάλογες συναντήσεις και με τους 4 αντιπεριφερειάρχες των νομών της Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...