Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Συνάντηση με την υπουργό Παιδείας ζητούν οι εκδότες επιστημονικών βιβλίων

Την πρόθεσή τους να σταματήσουν να μοιράζουν πανεπιστημιακά συγγράμματα, καθώς το υπουργείο Παιδείας τους οφείλει περισσότερα από 70 εκατομμύρια ευρώ, ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου οι εκδότες επιστημονικών βιβλίων.

Παράλληλα ανέφεραν ότι ζητούν συνάντηση με την υπουργό κ. Άννα Διαμαντοπούλου για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

«Για εμάς δεν είναι θέμα επιλογής, αλλά θέμα βιωσιμότητας» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου εκδοτών επιστημονικών βιβλίων κ. Δημ. Μπαλιάτσας, ο οποίος πρόσθεσε: «Η κατάσταση στον εκδοτικό χώρο είναι σήμερα τραγική».

Πάντως, το υπουργείο Παιδείας πέτυχε αποδέσμευση από το υπουργείο Οικονομικών, ενός μέρους των χρημάτων που οφείλονται στους εκδοτικούς οίκους.

Το υπουργείο Παιδείας, είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου, «οφείλει σήμερα στους εκδοτικούς οίκους της χώρας 30 εκατομμύρια ευρώ από τα ακαδημαϊκά έτη 2005-06 μέχρι και 2008-09, άλλα 35 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα του χειμερινού εξαμήνου του 2010-2011 και 10 εκατομμύρια ευρώ από τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες. Πέρσι τα πανεπιστημιακά συγγράμματα , κόστιζαν 55 με 60 εκατομμύρια ετησίως , ενώ φέτος το ένα μόνο εξάμηνο έχει φτάσει τα 35 εκατομμύρια ευρώ κόστος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...