Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Αντιδράσεις για την συνένωση του 6ου και του 7ου Γυμνασίου Ιωαννίνων

Aναστάτωση έχει προκληθεί στο χώρο της εκπαίδευσης στα Γιάννενα, μετά την δημοσιοποίηση της πρότασης για συγχώνευση του 6ου και 7ου Γυμνασίου της πόλης, που βρίσκονται στην Κιάφα.
 
Την πρόταση αυτή έχει ήδη απορρίψει η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, ενώ αντιδράσεις υπάρχουν και από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων που πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα σύσκεψη με την συμμετοχή εκπροσώπων των εκπαιδευτικών.
 
Σε ανακοίνωση του,ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Γυμνασίου Ιωαννίνων,αναφέρει τα εξής:"Η γενική συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε να μην δεχθεί την πρόταση της επιτροπής παιδείας του δήμου για συγχώνευση του 6ου και του 7ου Γυμνασίου.Ταυτόχρονα να καταγγείλει τους δύο διορισμένους προέδρους συλλόγων γονέων και κηδεμόνων που χωρίς να έχουν καμία εξουσιοδότηση και καμία ενημέρωση από τους υπεύθυνους του σχολείου μας, ψήφισαν υπέρ της συγχώνευσης των σχολείων.Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης από την επιτροπή παιδείας του δήμου.Ζητάμε ο δήμαρχος και οι δημοτικές παρατάξεις να τοποθετηθούν υπεύθυνα πάνω στο ζήτημα της συγχώνευσης των δύο σχολείων.Στη συνέλευσή μας παρευρέθη η διευθύντρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιφέρειας Ηπείρου κ. Νόκα ο κ. Τσατσαρώνης και οι διευθυντές των γραφείων, και δεσμεύτηκαν μπροστά στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, στους εκπροσώπους της ΕΛΜΕ ,και στους εκπροσώπους του 15/μελούς των μαθητών, ότι δεν υπήρξε ούτε θα υπάρξει ποτέ πρόταση της περιφέρειας προς το υπουργείο για την συγχώνευση των δύο σχολείων. Αντιθέτως μας υποσχέθηκε την αύξηση του μαθητικού δυναμικού του σχολείου μας από την νέα σχολική χρονιά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...