Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Δυσκολίες στην κάλυψη των σχολικών κενών αναγνωρίζει η υπουργός Παιδείας

Ως τη δυσκολότερη χρονιά για την Παιδεία από την μεταπολίτευση και μετά χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας το σχολικό έτος 2010-2011, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Η Άννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε ότι θα δοθούν πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών στα σχολεία, ενώ ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος σημείωσε ότι ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα γίνει την Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη.
Η υπουργός Παιδείας, ανέφερε ότι φέτος θα πραγματοποιηθεί ο μισός αριθμός διορισμών και έχει καταγραφεί μεγάλος αριθμός συνταξιοδοτήσεων. Επισήμανε, ωστόσο, ότι τουλάχιστον 5.000 εκπαιδευτικοί που είχαν αποσπαστεί σε διάφορες υπηρεσίες επανέρχονται στα σχολεία. Όπως σημείωσε το υπουργείο Παιδείας θα λειτουργήσει φέτος με 300 υπαλλήλους λιγότερους.
Πρόσθεσε ότι έγινε εξορθολογισμός ούτως ώστε, να μην υπάρχουν κενά, αλλά συγχρόνως να μην υπάρχουν υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί και ότι καταβάλλεται προσπάθεια, προκειμένου στις 5 Σεπτεμβρίου κάθε σχολείο να διαθέτει κάρτα, στην οποία θα αναγράφεται ο συνολικός αριθμός μαθητών, αλλά και ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα. Απηύθυνε δε, έκκληση στους γονείς ώστε να ολοκληρωθούν οι εγγραφές μέχρι τότε.
Η Άννα Διαμαντοπούλου παραδέχτηκε ότι υπήρξε καθυστέρηση στη διανομή των βιβλίων, την οποία απέδωσε στην απεργία των οδηγών φορτηγών. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, στο υπουργείο Παιδείας λειτουργεί ειδική επιτροπή η οποία σε καθημερινή βάση θα εξετάζει την επάρκεια σε εκπαιδευτικό προσωπικό, τη διανομή των βιβλίων, τη μεταφορά των μαθητών και την καθαριότητα των σχολείων.
Η υπουργός Παιδείας, επισήμανε μάλιστα, ότι ύστερα από συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, θα δοθούν πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών στα σχολεία.
Παράλληλα, στο υπουργείο πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη των 116 νέων διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Όπως έγινε γνωστό, στους περιφερειακούς διευθυντές, δόθηκαν κατευθύνσεις για τη λειτουργία των 800 ολοήμερων δημοτικών, το ψηφιακό σχολείο, την αυτοαξιολόγηση των σχολείων, τη διανομή των βιβλίων αλλά και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.
Η Άννα Διαμαντοπούλου απηύθυνε και ένα αυστηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, λέγοντας ότι δεν θα ανεχθεί ανομίες στο χώρο της Παιδείας. Σημείωσε ότι οι νόμοι δεν εφαρμόζονταν και αυτό γιατί δεν μπορεί να υπάρχουν υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί, δεν μπορεί να δηλώνονται διαφορετικοί αριθμοί μαθητών, δεν μπορεί να μην ελέγχονται οι αναρρωτικές άδειες. Επανέλαβε δε, ότι θα προχωρήσει σε αυστηροποίηση του καθεστώτος των απουσιών για τους μαθητές, αναφέροντας ότι "δεν μπορεί το σχολείο να εμφανίζει την εικόνα διάλυσης μετά το Πάσχα. Ούτε και πρόκειται να διορίζονται εκπαιδευτικοί μέχρι το Μάρτιο σε εννέα και δέκα κύματα διορισμών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...