Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

«Λουκέτο» σε 21 δημόσια ΙΕΚ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Σε αναστολή της λειτουργίας 21 δημόσιων ΙΕΚ σε ολόκληρη τη χώρα προχωρά από τη νέα σχολική χρονιά ο Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) με στόχο τον περιορισμό των δαπανών και τον εξορθολογισμό της λειτουργίας των ήδη υπαρχόντων ιδρυμάτων.
Στη Θεσσαλονίκη «λουκέτο» μπαίνει στο Πολιτιστικό ΙΕΚ Θεσσαλονίκης και το 2ο ΙΕΚ Θεσσαλονίκης, ενώ οι συνολικά 270 καταρτιζόμενοι θα συνεχίσουν τις σπουδές τους σε κάποιο από τα υπόλοιπα οκτώ ΙΕΚ της πόλης με αντίστοιχες ειδικότητες. Μετά την αποφοίτηση των 45 καταρτιζομένων του ΙΕΚ Νάουσας, πρόκειται να ανασταλεί και η λειτουργία του εν λόγω τμήματος.
«Γλιτώνουν» 600.000 ευρώ
Οπως επισήμανε σε δηλώσεις του στον «Α» ο αντιπρόεδρος του ΟΕΕΚ, Κώστας Καλτσάς, η αναστολή της λειτουργίας των συγκεκριμένων ΙΕΚ έγινε με γνώμονα την εξοικονόμηση πόρων και τη δημιουργία ισχυρών μονάδων οι οποίες θα καταστούν σημεία αναφοράς των περιοχών λειτουργίας τους με αντίστοιχη ποιοτική αναβάθμιση του εργαστηριακού εξοπλισμού τους. «Καμία ειδικότητα δεν καταργείται και το όφελος, ειδικά στην περίπτωση των ΙΕΚ Θεσσαλονίκης, θα είναι τεράστιο, καθώς ο ΟΕΕΚ αναγκαζόταν να καταβάλλει κάθε χρόνο περίπου 600.000 ευρώ για μισθώματα και κτιριακές δαπάνες», ανέφερε ο κ. Καλτσάς.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ήδη προγραμματίζεται η λειτουργία νέων ειδικοτήτων στα δημόσια ΙΕΚ, ενώ δεν πρόκειται να χαθεί καμία από τις υπάρχουσες ειδικότητες.
Σημαντικό θα είναι και το κέρδος για τη δημόσια εκπαίδευση, καθώς εκατοντάδες αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στα τμήματα των ΟΕΕΚ που βάζουν λουκέτο εκτιμάται πως θα επιστρέψουν στις τάξεις και τις οργανικές τους θέσεις. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως πέρυσι υπήρχαν 1.580 αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί σε διοικητικές θέσεις στα δημόσια ΙΕΚ από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και φέτος θα υπάρξουν μόλις 600.
Ποια κλείνουν
Ειδικότερα, τα δημόσια ΙΕΚ στα οποία μπαίνει «λουκέτο» αλλά και τα τμήματα τα οποία θα λειτουργήσουν μόνο μέχρι το τέλος της νέας σχολικής χρονιάς ως παραρτήματα ώστε να αποφοιτήσουν οι υπάρχοντες καταρτιζόμενοι είναι τα εξής:
2ο Πειραιά, Αργυρούπολης, Ελευσίνας, Χαλανδρίου, 2ο Θεσσαλονίκης, Πολιτιστικό Θεσσαλονίκης, 2ο Ιωαννίνων, 2ο Βόλου, 2ο Πάτρας, Αταλάντης (Παράρτημα ΙΕΚ Λαμίας), Λιβαδειάς, Νάξου, Σαντορίνης (Παράρτημα ΙΕΚ Σύρου), Περάματος, Ελασσόνας (Παράρτημα ΙΕΚ 2ο Λάρισας), Αλιβερίου, Μοιρών (Παράρτημα ΙΕΚ Ηρακλείου), Νάουσας (Παράρτημα ΙΕΚ Βέροιας), Λευκάδας (Παράρτημα ΙΕΚ Πρέβεζας), Μεσολογγίου, Αμαλιάδας (Παράρτημα ΙΕΚ Πύργου).
aggelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...