Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Κοπάνες τέλος, διαμηνύει η υπ. Παιδείας

Σε δραστική μείωση του ορίου απουσιών στα σχολεία προσανατολίζεται η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ύστερα από συνάντησή της με την υπουργό Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου, καθώς κοινό μυστικό αποτελούν οι «βεβαιώσεις» από γιατρούς, που συχνά χρησιμοποιούνται από τους ίδιους τους γονείς, προκειμένου να «δικαιολογηθούν» οι απουσίες των παιδιών τους στα σχολεία.
Η υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε «ντροπή» το «καθεστώς» των ψεύτικων βεβαιώσεων, που προσκομίζει το παιδί στο σχολείο του, εν γνώσει των γονέων, για να δικαιολογήσει την απουσία του και να μην έχει επιπτώσεις.
Επιπλέον, παρατηρείται και το φαινόμενο της μετεγγραφής μαθητών, για λόγους υγείας, που ενδεχομένως δεν είναι πραγματικοί. Αυτό το «καθεστώς» προτίθεται να αλλάξει από φέτος η υπουργός Παιδείας, μειώνοντας το όριο των απουσιών και απαιτώντας σοβαρή τεκμηρίωση γι αυτές.
Σαρωτικές αλλαγές θέλει να φέρει το υπουργείο Παιδείας από το Σεπτέμβριο και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με τον λεγόμενο «Καλλικράτη» στη χωροταξία των τμημάτων και σχολών των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.
Ήδη, τη διαπίστωση της ανάγκης αναδιαμόρφωσης του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έρχεται να «σφραγίσει» έκθεση αξιολόγησης της Ανεξάρτητης Αρχής Ποιότητας (ΑΔΙΠ), που διαπιστώνει το χαμηλό επίπεδο σπουδαστών, όπως επίσης και ότι ένας πολύ μικρός αριθμός σπουδαστών παρακολουθεί τελικά τις παραδόσεις των μαθημάτων.
Το υπουργείο Παιδείας, φέρεται αποφασισμένο να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις και σε μετονομασίες τμημάτων, προκειμένου να δημιουργήσει ελκυστικά τμήματα στα οποία θα υπάρχει ουσιαστική φοίτηση και όχι στα «χαρτιά».
Άλλωστε, οι σχετικές ρυθμίσεις θα είναι έτοιμες το Φθινόπωρο και η υπουργός Παιδείας θα τις δώσει προς διαβούλευση, προκειμένου στη συνέχεια να θεσμοθετηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...