Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Το πρώτο σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας


H κατασκευή σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας σε χώρο που παραχωρεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης, μέσα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο, αποφασίστηκε στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, υπό τον συντονισμό του υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σταύρου Αρναουτάκη και του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Νίκου Σηφουνάκη.

Η κατασκευή του σχολείου εντάσσεται στο πλαίσιο της φιλοξενίας στο Ηράκλειο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA). Όπως ανακοινώθηκε η μελέτη κατασκευής αναμένεται να ξεκινήσει από τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ο ΕΝISA ασχολείται με τον ιδιαίτερα σημαντικό τομέα της ασφάλειας, ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη παγκοσμίως και αποτελεί προτεραιότητα τόσο σε διεθνές επίπεδο όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συστάθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004, με στόχο την αποτελεσματική μέριμνα για την ασφάλεια των δικτύων και των πληροφοριών εντός της Κοινότητας και την ανάπτυξη μιας «συνείδησης ασφάλειας» προς όφελος των πολιτών, των καταναλωτών, των επιχειρήσεων και των διοικητικών υπηρεσιών της ΕΕ.

Το γεγονός ότι η έδρα του φιλοξενείται στην Ελλάδα και μάλιστα στην Περιφέρεια της Κρήτης είναι μεγάλης σημασίας για την ανάπτυξη της περιοχής και για το κύρος της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...