Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Στάσεις εργασίας στο ΑΠΘ - 48ωρη στο Πανεπιστήμιο Πατρων

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους κατά της διαθεσιμότητας οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με τρίωρες στάσεις εργασίας καθημερινά (10.00-13.00) μέχρι και την Παρασκευή.


Από πλευράς τους, οι διοικητικοί του πανεπιστημίου Πατρών κήρυξαν απεργία για την Τρίτη και την Τετάρτη. Παρά την απεργία, όμως, τα μαθήματα στο ίδρυμα γίνονται κανονικά.


Σε ανακοινωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:

«Η Γενική Συνέλευση συζήτησε τις προτάσεις του Υπουργού Παιδείας όπως αυτές διατυπώθηκαν στην συνάντηση Υπουργού – Πρύτανη και αντιπροσωπείας του Διοικητικού Προσωπικού.

Η Συνέλευση αφού εξέτασε διεξοδικά όλα τα δεδομένα διαπίστωσε : Εξακολουθούμε να απαιτούμε την ανάκληση της ΚΥΑ για την διαθεσιμότητα στα 8 Πανεπιστήμια.

Γι αυτό και εμμένουμε και στην δικαστική διεκδίκηση της ανάκλησης της ως αντισυνταγματικής, ενάντια στην λειτουργία των Πανεπιστημίων και ενάντια στους εργαζόμενους που τους πετά στον δρόμο.

Αποφάσισε επίσης να ζητήσει νέα συνάντηση με τον Υπουργό στις παρακάτω κατευθύνσεις. Κανείς εργαζόμενος να μην απολυθεί. Όλοι να απορροφηθούν από το Πανεπιστήμιο Πατρών στην πορεία διαμόρφωσης του Νέου Οργανισμού σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις για την λειτουργία του. Κανείς συνάδελφος δεν περισσεύσει. Απαιτούμε νέες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα εκφράζουμε τις επιφυλάξεις μας και την δυσπιστία μας απέναντι στις προτάσεις του Υπουργείου και ζητάμε γραπτές εγγυήσεις για την εφαρμογή αυτών που τυχόν συμφωνηθούν.

Αποφασίζουμε συνέχιση των κινητοποιήσεων με 48ωρη απεργία και κατάληψη όλων των διοικητικών υπηρεσιών για Τρίτη 3.12 και Τετάρτη 4.12. Τετάρτη 4.12 θα γίνει νέα Γενική Συνέλευση στις 10 το πρωί. Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που διοργανώνει το Σωματείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ενάντια στην διαθεσιμότητα και τις απολύσεις την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου.»

Υπενθυμίζεται ότι στο «μέτωπο» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), οι διοικητικοί υπάλληλοι κήρυξαν νέα απεργία για την Τετάρτη και την Πέμπτη. Αντίστοιχα αποφάσισαν να κινηθούν και οι συνάδελφοί τους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), με απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...