Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Απολύθηκε η εκπαιδευτικός που έπιασε τον υιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει!

Καταγγελία για προβληματική διαδικασία του ΚΥΣΔΕ, στο θέμα της απόλυσης εκπαιδευτικού στο Κολλέγιο Αθηνών, που έπιασε τον υιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει και ακολούθως απελύθη, κάνει η ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών - λειτουργών Ελλάδας.


Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ:

"Η αποβολή του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της ΟΙΕΛΕ, μετά από αίτημα των εργοδοτών, από τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ της 28/11 που εξέτασε τη νομιμότητα καταγγελίας σύμβασης της εκπαιδευτικού του Κολλεγίου Αθηνών Ευφροσύνης Μπουλούτα, ήταν μια πρωτόγνωρη ενέργεια χωρίς ιστορικό προηγούμενο στα χρονικά της ιδιωτικής εκπαίδευσης.



Η απομάκρυνση των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας σε συνδυασμό με την άκρως μεροληπτική στάση που επέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης τα διορισμένα μέλη του ΚΥΣΔΕ, που δεν προστάτεψαν καν τους εκπροσώπους της ΟΙΕΛΕ από ύβρεις, ειρωνείες και συκοφαντίες που εκτόξευε εναντίον τους ο δικηγόρος του Κολλεγίου κ. Χοϊδάς, συνέγραψαν μια μελανή σελίδα στην ιστορία των εκπαιδευτικών υπηρεσιακών συμβουλίων.

Οι εργοδότες εδώ και χρόνια επιχειρούν να καταργηθεί η εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών στα συμβούλια, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το ΚΥΣΔΕ, λίγους μήνες μετά από τη σκανδαλώδη απόφαση να αθωώσει σχολάρχη που προέβη σε βαρύτατες παραβιάσεις της εκπαιδευτικής νομοθεσίας, όμως ξαναχτύπησε. Είναι φανερό ότι κάποιοι «ξεχνούν» ότι ρόλος τους είναι η διαφύλαξη της νομιμότητας και του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης και εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα.

Είναι φανερό ότι κάποιοι ανέχονται την προσπάθεια εργοδοτικών κύκλων που επιδιώκουν την κατάργηση της συνδικαλιστικής δραστηριότητας στη χώρα μας προκειμένου να επιβάλλουν συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα. Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε επιστολές στον Υπουργό Παιδείας και στους εκπροσώπους Παιδείας των κομμάτων στις οποίες καταγγέλλονται οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις που έλαβαν χώρα στο ΚΥΣΔΕ της περασμένης Πέμπτης και ζητείται η αντικατάστασή τους για λόγους προάσπισης του δημόσιου συμφέροντος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...