Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Βουλή: Δεκτό επί της αρχής το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο

Δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής, έγινε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο Λύκειο, ενώ σε εξέλιξη είναι η συζήτησή επί των άρθρων. Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές της δικομματικής ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα, το καταψήφισαν.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γκιουλέκας επέκρινε όσους αντιδρούν στις νέες αλλαγές, κατηγορώντας τους ότι «με την απαξιωτική τους συμπεριφορά και χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις, δεν βοηθούν στην αναβάθμιση της παιδείας».

Ο ίδιος δήλωσε ότι η λειτουργία των δημοσίων ΙΕΚ και των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας θα ξεκινήσει κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα, καθώς έχει προβλεφθεί από το υπουργείο η παράταση της θητείας των διευθυντών, ενώ προκηρύχθηκαν και οι νέες θέσεις για την κάλυψη των κενών που είχαν δημιουργηθεί.

Η συζήτηση επί του νομοσχεδίου ξεκίνησε χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με τη διαδικασία του επείγοντος, και αποφασίστηκε να έχει ολοκληρωθεί και σε δεύτερη ανάγνωση μέχρι την Παρασκευή για να έρθει στην Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα.

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...