Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Η λειτουργία Β’ τμήματος στο Ι.Ε.Κ. Μοιρών για την ειδικότητα «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων»

Στη Βουλή από το Λευτέρη Αυγενάκη

Το ζήτημα της λειτουργίας του Β’ Τμήματος στο ΙΕΚ Μοιρών για την ειδικότητα «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων» έφερε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κα. Α. Διαμαντοπούλου, μεταφέροντας μάλιστα καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας, αλλά και του δήμου Φαιστού.

Ειδικότερα, στο κοινοβουλευτικό του έγγραφο υπενθυμίζει ότι «το τμήμα ιδρύθηκε από το αρμόδιο Ι.Ε.Κ. Ηρακλείου, με στόχο να προάγει την αποκέντρωση της εκπαίδευσης και στο νότιο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, αλλά και να καλύψει τα τεράστια εκπαιδευτικά κενά σε επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που υπάρχουν στην περιοχή».

Σημειώνει μάλιστα ότι «το Ι.Ε.Κ. συγκέντρωσε συνολικά 84 αιτήσεις υποψηφίων εκπαιδευόμενων». Παρ’ όλα αυτά, επισημαίνει ότι «το Υπουργείο προτίθεται να δημιουργήσει μόλις ένα τμήμα 28 θέσεων, αφήνοντας εκτός συνολικά 56 υποψήφιους εκπαιδευόμενους». Ωστόσο, «η αθρόα συμμετοχή υποψηφίων στο Ι.Ε.Κ. των Μοιρών του Δήμου Φαιστού, αναδεικνύει την αναγκαιότητα για τόνωση της εκπαίδευσης σε επίπεδο Δήμου, αλλά και σε επίπεδο νότου, καθώς ο Δήμος Φαιστού έχει αναδειχθεί σε κέντρο εκπαίδευσης κι επιμόρφωσης σε διάφορους τομείς για την ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς».

Για το λόγο αυτό, ο κ. Αυγενάκης μεταφέρει το αίτημα της τοπικής κοινωνίας, αλλά και της Δημάρχου Φαιστού για την «έγκριση για την ίδρυση και του Β’ τμήματος της Ειδικότητας «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων» προκειμένου το Ι.Ε.Κ. Μοιρών να μπορέσει να απορροφήσει το σύνολο των ενδιαφερομένων, αλλά και την εξέταση για την ίδρυση πρόσθετων ειδικοτήτων που θα αναβαθμίσουν το επίπεδο Παιδείας στο Δήμο Φαιστού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...