Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2011

«Χρυσό μετάλλιο» στην ηγεσία Υπουργείου Παιδείας και για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών

Ο ΝΙΚΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, Βουλευτής Αχαίας, της Ν.Δ. σε δηλωσεις του σχετικά με τις αποπάσεις εκπαιδευτικών αναφέρει:
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για  μία ακόμα φορά κερδίζει το χρυσό  μετάλλιο στην προχειρότητα και στην αναλγησία. Μετά το πρωτοφανές φιάσκο στο ζήτημα της ανακοίνωσης των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ, διαδικασία που ολοκληρώθηκε στο παρά πέντε της έναρξης της ακαδημαϊκής χρονιάς, αντίστοιχο γεγονός καταγράφηκε και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Συγκεκριμένα, οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανακοινώθηκαν την 31η Αυγούστου και οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί έπρεπε να παρουσιαστούν την επόμενη μέρα στα σχολεία τους. Επιπροσθέτως, η περιβόητη εγκύκλιος της κυρίας Υπουργού, η οποία υποτίθεται ότι θα «αντικειμενοποιούσε» τη διαδικασία κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, με τραγελαφικά αποτελέσματα.
Με την  όλη διαδικασία, καθώς και με τη δραστική περικοπή των αποσπάσεων λόγω μνημονίου η κυρία Υπουργός «πέτυχε» τα εξής:
  • ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ δεν αποσπάστηκαν καθηγητές με σοβαρά προβλήματα υγείας ή συνάδελφοι που έχουν συζύγους ή παιδιά με σοβαρές ασθένειες ή ανάπηρους.
  • ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ δεν αποσπάστηκαν  τρίτεκνοι καθηγητές, γιατί προφανώς η πολιτική ηγεσία θεωρεί ότι δεν χρήζουν στήριξης, παρά τις μεγάλες περικοπές στο μισθό τους και τα αυξημένα τους έξοδα.
  • ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ δεν πήραν απόσπαση σύζυγοι  στρατιωτικών, παρά τη νομοθετική πρόβλεψη, λόγω της φύσης της εργασίας των συζύγων τους και τις αιφνιδιαστικές μεταθέσεις τους.
  • ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ο αριθμός των αποσπάσεων δεν καθορίζεται με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες.
  • ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ δεν πήραν απόσπαση εκλεγμένοι συνδικαλιστές στα Δ.Σ των ΕΛΜΕ, που το προηγούμενο διάστημα ενόχλησαν το Υπουργείο, στέλνοντας προφανώς το μήνυμα ότι αυτά παθαίνουν όσοι αμφισβητούν την αυθεντία της κυρίας Υπουργού. Ιδιαίτερα στοχοποιήθηκαν οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, οι οποίοι «όλως τυχαίως» καρατομήθηκαν σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...