Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Η Νεολαία της Δημοκρατικής Συμμαχίας καλεί σε διάλογο τις πολιτικές νεολαίες.



Η Νεολαία της Δημοκρατικής Συμμαχίας, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο τις τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και θεωρώντας πως η προσπάθεια αναβάθμισης και εξομάλυνσης της λειτουργίας των ελληνικών πανεπιστημίων και ΑΤΕΙ πρέπει να είναι κοινή, ανεξάρτητα από κομματικά χρώματα και σημαίες, απέστειλε πρόσκληση για διάλογο σε όλες τις πολιτικές νεολαίες.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριοι,

Το τελευταίο διάστημα, η τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας βρίσκεται αδιαμφισβήτητα σε κρίσιμη καμπή.

Ως Νεολαία Δημοκρατικής Συμμαχίας είχαμε από την αρχή δηλώσει πως τα ανώτερα κι ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν μπορούσαν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους με τη σημερινή τους μορφή. Όλοι συμφωνούμε ότι χρειαζόταν ένα είδος επανεκκίνησης που θα συμβάλλει στην αναβάθμισή τους.

Ο νέος νόμος Πλαίσιο φέρνει σημαντικές αλλαγές και εξελίξεις προκαλώντας παράλληλα ποικίλες αντιδράσεις από τους διάφορους πολιτικούς χώρους. Επειδή, εμείς -οι νέοι άνθρωποι- είμαστε αυτοί που θα βγάλουμε τη χώρα από τη δύσκολη κατάσταση, πιστεύουμε ότι το θέμα της παιδείας είναι μείζονος σημασίας για το μέλλον μας. Θεωρούμε πως η προσπάθεια αναβάθμισης και εξομάλυνσης των ελληνικών πανεπιστημίων πρέπει να είναι κοινή, ανεξάρτητα από κομματικά χρώματα και σημαίες.

Για το λόγο αυτό, σας καλούμε σε διάλογο με θέμα αφενός τα κύρια σημεία του νέου Νόμου και αφετέρου την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες με τις κλειστές σχολές, τον κίνδυνο απώλειας της εξεταστικής και του εξαμήνου και την ανησυχία χιλιάδων φοιτητών.

Αντίστοιχη πρόσκληση απευθύνουμε σε όλες τις πολιτικές νεολαίες.

Ο ακριβής χρόνος και χώρος της συνάντησης θα καθοριστεί ύστερα από κοινή συμφωνία όλων των συμμετεχόντων.

Νεολαία Δημοκρατικής Συμμαχίας
Συγγρού 47
Τηλ.: 210-9000000 begin_of_the_skype_highlighting 210-9000000 end_of_the_skype_highlighting
e-mail: neolaia@dimsim.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...