Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Πάντειο: Απεργία την «ημέρα της υπογραφής» του Νόμου-Πλαίσιο

Διχασμός επικρατεί στην πανεπιστημιακή κοινότητα της χώρας σχετικά με την εφαρμογή του νέου Νόμου-Πλαίσιο για τα ΑΕΙ.

Αλλεπάλληλα τα κείμενα που διακινούν τις τελευταίες ημέρες καθηγητές που ζητούν ανοικτά πανεπιστήμια, αλλά δυναμικές την ίδια στιγμή και οι αποφάσεις συναδέλφων τους για μη εφαρμογή του νόμου.

Η γενική συνέλευση του συλλόγου καθηγητών των διδασκόντων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο αποφάσισε σήμερα Παρασκευή, απεργία την ερχόμενη Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, ανακοινώνοντας ότι «συντάσσεται με τη μεγάλη πλειονότητα των συλλογικών οργάνων της πανεπιστημιακής κοινότητας (Σύνοδος Πρυτάνεων, Σύγκλητοι, ΓΣ Τμημάτων, ΓΣ Συλλόγων ΔΕΠ και φοιτητών) και επιβεβαιώνει την απόφασή της για την αναγκαιότητα μη-εφαρμογής και κατάργησης του Ν. 4009/2011 για τα Α.Ε.Ι».

«Στην κατεύθυνση αυτή, στρατηγικής σημασίας επίδικο αντικείμενο είναι η τρέχουσα διαδικασία εκλογής των εσωτερικών μελών των Συμβουλίων των Ιδρυμάτων», αναφέρει το ψήφισμα που εξέδωσαν οι διδάσκοντες. «Ως πρώτο βήμα, η γενική συνέλευση καλεί όλους τους πρώην Πρυτάνεις και Αντιπρυτάνεις του Παντείου, καθώς και κάθε άλλον συνάδελφο, να παραιτηθεί από υποψήφιο μέλος της επιτροπής για τη διεξαγωγή της εκλογής, και τον Πρύτανη να μην υπογράψει τη συναφή διαπιστωτική πράξη», συνεχίζει.

«Για την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου, καταληκτική ημερομηνία για την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης, η ΓΣ αποφάσισε απεργία και νέα ΓΣ, στις 11 π.μ., στην οποία θα κληθεί ο Πρύτανης και οι Αντιπρυτάνεις, ενώ καλεί όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης ημέρας στους χώρους του Ιδρύματος»
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...