Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Υπουργείο Παιδείας: Την Τετάρτη ξεκινά η επιστράτευση


Από τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Μαΐου ξεκινά η επιστράτευση των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας και βάσει της απόφασης που υπέγραψε ο αρμόδιος υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα ότι:

«α. Οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οφείλουν να παρουσιαστούν και να ασκούν τα καθήκοντά τους στις θέσεις όπου υπηρετούν.

Ειδικά, οι αποσπασμένοι, ή όσοι έχουν διατεθεί, εκπαιδευτικοί οφείλουν να παρουσιαστούν και να ασκούν τα καθήκοντά τους στις θέσεις όπου αυτοί έχουν αποσπαστεί ή διατεθεί, αντίστοιχα.

β. Όλες οι θεσμοθετημένες άδειες που έχουν νομίμως χορηγηθεί πριν από τη δημοσίευση της υπ’ αριθμ. 281/11.5.2013 (Β' 1139) απόφασης πρωθυπουργού και της υπ’ αριθμ. 6212/11.5.2013 (ΦΕΚ 1140Β') απόφασης του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (ήτοι την 11η Μαΐου 2013), δεν θίγονται εξ αφορμής της πολιτικής κινητοποίησης, για το χρονικό διάστημα που αυτές έχουν χορηγηθεί».

Νωρίτερα, το ΣτΕ απέρριψε με προσωρινή διαταγή το αίτημα της ΟΛΜΕ για ανάκληση της απόφασης περί της επιστράτευσης των καθηγητών. Στο Συμβούλιο Επικρατείας είχε καταφύγει το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματική η απόφαση επιστράτευσης.

Παράλληλα, οι καθηγητές ζήτησαν από την ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ να κηρύξουν πανελλαδική απεργία για την Παρασκευή 17 Μαΐου, ημέρα έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων. Το ίδιο αίτημα διατύπωσε προς τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας και το συνδικαλιστικό όργανο των δασκάλων.

Η επίδοση των φύλλων πορείας προς τους καθηγητές έχει αρχίσει ήδη από το πρωί της Δευτέρας.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...