Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Τους άλλαξε τα …προγράμματα


Τα πάνω κάτω έφερε στο ηλεκτρονικό σύστημα του σχολείου του ένας 9χρονος χάκερ στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο μαθητής της τρίτης δημοτικού άλλαξε το πρόγραμμα των δασκάλων και των μαθητών, αλλά και το περιεχόμενο των μαθημάτων και οι αρχές αρχικά είχαν υποπτευθεί τη μαμά του.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της συγκεκριμένης περιφέρειας γίνεται όλο ηλεκτρονικά και ο εννιάχρονος μαθητής της τρίτης δημοτικού, ο οποίος αποφάσισε να παίξει μπαίνοντας στο σύστημα Blackboard, που σημαίνει "Μαυροπίνακας", και του άλλαξε τα ...φώτα.

Άλλαξε λοιπόν τα πάντα. Από το πρόγραμμα των διδακτικών ωρών και το περιεχόμενο κάθε μαθήματος, μέχρι το πρόγραμμα των δασκάλων. Άλλαξε όμως και τους  κωδικούς τους, ώστε να μην μπορούν να μπουν στο σύστημα. Μάλιστα ήταν τέτοιες οι αλλαγές που επέφερε στο σύστημα, που οι υπεύθυνοι του προγράμματος δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Τελικά μετά από έρευνα οι αστυνομικοί εντόπισαν τους υπολογιστές που είχε η μητέρα του μαθητή και εκεί αποκαλύφθηκαν όλα.

Ο πανέξυπνος μαθητής τη γλίτωσε από τους αστυνομικούς με μια απλή επίπληξη, αφού δεν είχε πρόθεση να κάνει κακό. Για την τιμωρία του όμως αναμένεται να αποφασίσει πλέον ο διευθυντής του σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...