Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Με πούλμαν επιστρέφουν μαθητές από το εξωτερικό


Το χάος που επικρατεί στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια έχει καθηλώσει και Έλληνες μαθητές στην προσπάθειά τους να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από τους συνοδούς καθηγητές και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, προκειμένου η επιστροφή να γίνει είτε οδικώς είτε ακτοπλοϊκώς μέσω Ιταλίας.

Στο Βερολίνο θα διανυκτερεύσουν απόψε 17 σπουδαστές από τη Σιβιτανίδειο Σχολή, που δεν κατέστη δυνατόν να αναχωρήσουν αεροπορικώς για Αθήνα. Εάν δεν αποκατασταθεί άμεσα το πρόβλημα, αναμένεται να επιστρέψουν οδικώς.

Στο Ελσίνκι βρίσκονται επίσης τρεις εκπαιδευτικοί και δύο μαθητές από το 33ο Γυμνάσιο Αθηνών, των οποίων η πτήση ματαιώθηκε και βρίσκονται σε λίστα αναμονής.

Η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου τόνισε: «Οι μαθητές μας γυρίζουν ομαλά με πούλμαν, έχουμε συνομιλήσει με όλες τις πρεσβείες και ήδη έχει δρομολογηθεί η επιστροφή τους. Δεν υπάρχει κίνδυνος, ενώ σε κάθε περίπτωση βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή και συνεργασία και με το υπουργείο Εξωτερικών, για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί, για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...